Hirdetés
. Hirdetés

Holland bíróság is odacsapott az Apple-nek

|

Egy holland bíróság verdiktje szerint az Apple kártérítést kell, hogy fizessen a Samsungnak, mert megsértette a koreai multi szabadalmait. Ez csak egy újabb csapás az Apple-re abban a háborúban, ahol a két konkurens gyártó folytat egymás ellen.

Hirdetés

Az Apple és a Samsung egy tucatnyi országban beperelte egymást az elmúlt években ilyen-olyan okokkal, de a cél mindig ugyanaz volt, a globális okostelefon és tablet piaci fogyasztókért folytatott versenyben egy kis előny megszerzése.

A vita tárgyai. Most az Apple bánkódik, a Samsung vigad

Az amerikaiak azzal vádaskodnak, hogy lemásolták az iPhone és iPad termékeiket, míg a koreaiak a szabadalmaik megsértését kérik számon. A hágai bíróság most úgy döntött, hogy az Apple szabadalmat sértett, tehát fizetnie kell a Samsungnak, a törvénytelenség a jelentős hollandiai iPhone és iPad eladások bázisán jött létre, s ezért a megkárosított koreai versenytársat kárpótolni kell. A szabadalomsértés az iPhone 3G, 3GS és 4, illetve az iPad1 és iPad2 termékeknél történt. A bíróság szerint ráadásul tudhatta, hogy nem rendelkezik az inkriminált szabadalmak használati jogával.

A Samsung szóvivője azt mondta, hogy nem tudja, vajon lesz-e e döntésnek nemzetközi következménye. És azt sem tudta, hogy a Samsung mennyi kártérítési pénzre tart igényt.

A bíróság másik három Samsung szabadalommal kapcsolatban elutasította a koreaiak panaszát.

Az Apple viszonya a Samsunggal meglehetősen ambivalens és összetett, mert miközben a Samsung okostelefonjai és tabletjei Android operációs rendszert használnak és versenyeznek az Apple termékeivel, addig a koreai cég egyben az Apple egyik fő technológiai partnere, s versenytársának készülékeihez nélkülözhetetlen alkatrészeket szállít.

 


 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.