Hirdetés
. Hirdetés

IDC: az AMD nem profitálhat az Intel hibájából

|

Az IDC elemzőcég szakértői szerint az AMD a Llano chipek késése miatt nem tudja kihasználni a Sandy Bridge processzorok gyártási hibája miatt kialakult lehetőségeket.

Hirdetés

A konkurencia hibája rendszerint remek lehetőséget teremt a gyártók számára, hogy piacot raboljanak. Az IDC elemzői szerint az AMD hiába reménykedik abban, hogy kihasználhatja az Intel Sandy Bridge architektúrára épülő chipjeinek gyártási problémáiból adódó lehetőségeket: a cég legújabb „Llano" kódnevű termékének késése miatt nem tudja piaci részesedésre váltani látszólagos helyzeti előnyét.

A Lllanót a kezdetektől fogva a Sandy Bridge kihívójának szánták, és eredetileg az első negyedévben szerették volna piacra dobni. A lapkák bemutatását most gyártási nehézségekre hivatkozva az év közepére halasztották, amivel elkártyázták annak a lehetőségét, hogy az Intel kárára bővítsék az ügyfeleik körét - vélekedett Shane Rau, az IDC kutatási igazgatója.

Az Intel január elején jelentette be új, high-end PC-khez fejlesztett, a Sandy Bridge sztenderdre épülő Core i5 és i7 processzorait. A cég nem sokkal a piaci premiert követően leállította a kiszállításokat, mert gyártási hibát fedeztek fel a hatos sorozatba tartozó, Cougar Point chipsetekben.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.