Hirdetés
. Hirdetés

Idén veszteséges lesz az Asustek?

|

Az Asus termékek tajvani gyártója a részvényesek keddi közgyűlésén nagyon borúlátó előrejelzéseket fogalmazott meg a 2009-es év hátralévő részére.

Hirdetés

Az Asustek elnöke, Jonney Shih a június 16-án tartott közgyűlésén bejelentette: kétséges, hogy a 2009 első negyedévében elkönyvelt 3,1 milliárd tajvani dolláros nettó veszteségből (kb. 94 millió amerikai dollár) nyereségbe fordulhat a cég eredménye az év hátralévő részében. Mindazonáltal az Asustek arra számít, hogy a Windows 7 október 22-i startja lökést ad az eladásoknak. Az Asustek folyamatosan próbálja a piachoz igazítani a marketingstratégiáját és kínálatát - a cég abban bízik, hogy a második negyedéves noteszgép- és netbook-eladások növekedést mutatnak majd az első negyedévhez képest, és a bruttó árrés is nagyobb lesz. Shih elismerte, hogy a cég okostelefon- és mobiltelefon-kínálatának erős konkurenciával kell megbirkóznia a piacon, de abban a vállalatnál bíznak, hogy a Garmin, pontosabban a cég egyedi technológiái segítségével 2010-re a leszállított készülékek száma eléri az egymillió darabot, és 2011-re a tíz legnagyobb gyártó közé is sikerül felkapaszkodni.

Shih arról is beszélt, hogy az Asustek szeretett volna Android-alapú netbookot bemutatni az idei Computexen, de végül úgy döntöttek, hogy több időt szentelnek az Android-alapú olcsó noteszek és okostelefonok fejlesztésének.

Az Asustek 16,46 milliárd tajvani dolláros, adózás utáni nettó profitot jelentett 2008-ra, ami egy részvényegységre 3,8 tajvani dolláros nyereséget jelent. A cég 2 tajvani dolláros osztalékot fizet készpénzben és 0,02 dollárt részvényekben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.