Hirdetés
. Hirdetés

INFOTÉR12 konferenia: a digitális az új normális

|

Kialakulóban van egy új világ, ahol az értéket, a vagyont többé már nem a nyersanyagok jelentik, hanem a nagy betűs ADAT.

Hirdetés

A 12. Infotér Konferencia célja, hogy összehozza mindazokat, akik formálják, alakítják, befolyásolni tudják a kialakulóban lévő új digitális világrendet. A közigazgatás, a vállalati szféra, a tudományos élet és a felsőoktatás színe-java gyűlik össze az Infotér Konferencián 2021. október 19. és 21. között Balatonfüreden.

Hirdetés

Kialakulóban van egy új világ, ahol az értéket, a vagyont többé már nem a nyersanyagok jelentik, hanem a nagy betűs ADAT. Kezdve a sarki kis cukrászdától, aki a Facebook oldalán követőket gyűjt egészen a nagy globális vállalatokig, akik milliós nagyságrendű adatbázisokkal gazdálkodnak - a nálunk lévő adatok jelentik a siker kulcsát. Olyan kiapadhatatlan forrás ez, amivel ha megtanulunk bánni, szinte semmi sem lehetetlen. A digitalizáció az életünk elengedhetetlen része, az oktatástól kezdve a közigazgatáson át a szabadidőnkig minden átalakul, nekünk pedig lépést kell tartanunk vele.

Milyen digitális fejlesztések várhatók a következő 6 évben? Hogyan áll talpra az ország a járványhelyzet után? Milyen támogatásokra számíthatnak a települések? Mi az a Szupergyors Internet Program? Hol tart a magyar űrkutatás? Hogyan digitalizálható az agrár világ? Mi történtik a felsőoktatással? Hogyan befolyásolja a mesterséges intelligencia térhódítása az életünket? Egyáltalán mit hoz a jövő?

Az Infotér Konferencia célja nem kevesebb, minthogy párbeszédet kezdjen és válaszokat keressen a fenti kérdésekre.

NextGen: A 0. nap a felsőoktatási hallgatóknak ingyenes


Az idei Konferencia külön figyelmet fordít a jövő generációjára. Október 19-én olyan témákról esik majd szó, mint a frissdiplomások munkaerőpiaci helyzete, a felsőoktatás átalakulása vagy az IT szakma jelene és jövője. A digitális fejlődéssel megváltozik a tanuláshoz, a tudáshoz való viszonyunk. Többet, gyorsabban, jobban - a mai hallgatóknak már egészen más kihívásokkal kell szembe nézniük legyen szó a diploma megszerzéséről vagy a munka világáról. Mik ezek a kihívások, hogyan küzdhetők le, egyáltalán hogyan élik meg a hallgatók ezeket a változásokat - a hallgatók, az egyetemek, a felsőoktatással foglalkozó szervezetek, valamint a kormányzati szervek képviselői közösen keresik a válaszokat az Infotér Konferencia 0. napján.

A NextGen keretében a résztvevő cégek, start-upok képviselőitől a hallgatók azt is megtudhatják milyen készségek a legkeresettebbek ma a munkaerőpiacon, hogyan és milyen irányba fejlődhetnek, hogy megállják a helyüket, hallhatnak a különböző gyakornoki lehetőségekről - végül pedig lehet, hogy épp a leendő munkaadójukat ismerhetik meg a konferencián.

Bővebb információkért és a részletes programért látogasson el a konferencia honlapjára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.