Hirdetés
. Hirdetés

Ingyenes wifi a Telekomosoknak

|

Január 30-tól teszt jelleggel díjmentes hozzáférést biztosít a fedélzeti internethez havidíjas előfizetői számára a Telekom a Lufthansa-csoport meghatározott repülőgépein.

Hirdetés

A Lufthansa, az Austrian Airlines és a Eurowings légitársaságok összesen 250 járatán a Telekom havidíjas előfizetői számára - egyelőre teszt jelleggel - ingyenesen és korlátlan alkalommal elérhető a fedélzeti internet (a legújabb A320neo típusú gépek által biztosított járatok kivételével).

Hirdetés

A Telekom InFlight Wifi szolgáltatással az arra jogosult előfizetők egy "onboarding" folyamat után csatlakozhatnak a Lufthansa-csoportnál már jól ismert FlyNet szolgáltatásba, amely biztosítja, hogy a repülőútjuk alatt is csatlakozzanak az internetre.

A szolgáltatást a Telekom alkalmazásban a Telekom azon lakossági és üzleti előfizetői tudják aktiválni, akik legalább 1 aktív havidíjas mobil vagy otthoni szolgáltatással rendelkeznek, és már a felszállást megelőzően letöltötték a Telekom alkalmazást. A szolgáltatást a Lufthansa utasai térítés ellenében vehetik igénybe, a Telekom havidíjas előfizetői viszont az InFlight Wifi szolgáltatás keretében most ingyenesen kipróbálhatják. A repülőúton az elsődlegesen használt eszközön kívül az utas még egy eszközt tud csatlakoztatni a WiFi-hez.

A fedélzeti internetet elsősorban szöveges üzenetek küldésére és fogadására, valamint webböngészésre ajánlják. A repülőgép a fedélzeten elérhető teljes sávszélességet osztja szét a fedélzeten az utasok között, így egy-egy utas kb. 600 kbps-os sebességgel tud internetezni. Le- és felszállás közben a fedélzeti internet nem elérhető, de utazómagasságon automatikusan kapcsolódik a WiFi hálózathoz (amennyiben a Telekom alkalmazást már letöltötte és a szükséges beállításokat elvégezte az utas), és erről értesítést küld a felhasználók készülékeire. A műholdas kapcsolat minőségét befolyásolhatja az időjárás és esetlegesen a repülőgép útvonala is.

A szolgáltatás jelenleg műholdas kapcsolattal működik, a Deutsche Telekom közreműködésével kifejlesztett European Aviation Network csak a későbbiekben lesz elérhető a hazai légiközönség számára. Ez a technológia összekapcsolja a műholdas szolgáltatást és a földi mobilhálózatokat, így gyorsabb és még jobb minőségű internet-elérést kínál majd repülés közben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.