Hirdetés
. Hirdetés

Ingyenessé tette a prémium Hangouts használatát a Google a koronavírus miatt

|

Sokan fogják munkájukat otthonról végezni az elkövetkezendő időszakban, őket támogatja a technológiai óriás a Microsoft példáját követve.

Hirdetés

A keresőkirály díjmentessé tette a Hangouts Meet videokonferencia eszköz prémium szolgáltatásainak használatát július 1-ig az egyre kiterjedtebb koronavírus-járvány miatt.

Hirdetés

A Google ezzel követte a Zoom és a Microsoft példáját, amelyek szintén elérhetővé tették fizetős együttműködési eszközeiket annak érdekében, hogy a COVID-19 vírus terjedésének további megakadályozására minél többen végezhessék munkájukat otthonról.

Mostantól a G Suite és a G Suite for Education szolgáltatást használók ingyenes élő streaming lehetőséget kapnak 100 ezer nézőig egy doménen belül, továbbá képesek lesznek rögzíteni a találkozókat, és elmenteni azokat a Google Drive-ra.

Ezek a funkciók korábban csak a G Suite Enterprise és a G Suite Enterprise for Education konstrukciók használói számára voltak elérhetők.

Javier Soltero, a Google G Suite részlegének vezérigazgatója és alelnöke blogbejegyzésében azzal indokolta a lépést, hogy ily módon kívánják támogatni az otthonról dolgozó és tanuló alkalmazottakat, oktatókat és tanulókat annak érdekében, hogy minél hatékonyabban legyen megakadályozható a koronavírus terjedése.

Ahogy egyre több vállalkozás módosítja az otthonról való munkavégzéssel kapcsolatos szabályait és vezet be utazási korlátozásokat a koronavírus miatt, mi segítséget akarunk nyújtani ahhoz, hogy a világszerte elosztottan működő csapatok továbbra is szemtől szembe találkozhassanak egymással, még akkor is, ha az alkalmazottak nem ugyanazon a helyen élnek, írta Soltero. 

- Hong Kongban és Vietnámban, ahol már ideiglenesen bezárták az iskolákat a hatóságok, több ezer tanuló kezdte el használni mind a Hangouts Meet videokonferencia eszközt, mind a Google Classroomot, hogy részt vegyen az órákon, és otthonról folytassa a tanulmányait.

- Elkötelezettek vagyunk felhasználóink támogatása iránt ezekben a nehéz időkben, és folytatjuk infrastruktúránk felméretezését a Hangouts Meet iránti megnövekedett igények kielégítése érdekében, hogy megbízható hozzáférést biztosítsunk a szolgáltatáshoz az elkövetkező időszakban. 

A Microsoft ugyancsak ingyenessé tette hat hónapig a Microsoft Teams használatát az otthonról végzendő munka elősegítésére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.