Hirdetés
. Hirdetés

Intel: derűre ború

|

Az Intel egyik szeme sír, a másik nevet: eladásai jól alakulnak, de Dél-Koreában a piaci versenyt sértő magatartással vádolják.

Hirdetés

Az Intel módosította a harmadik negyedévre vonatkozó várható bevételeit, azzal indokolva lépését, hogy nagyobb kereslet mutatkozik világszerte processzorai iránt, mint arra korábban számított. Míg előzőleg 9 és 9,6 milliárd dollár közötti bevételt tervezett, most ezt a sávot 9,4-9,8 milliárd dollárra módosította. A Financial Times szerint a bejelentés váratlan volt és úgy tűnik, hogy riválisa, az AMD új, Barcelon magos Opteron szerverprocesszorának bejelentésére időzítették.

Közben a koreai versenyhivatal bejelentette, hogy eljárást indít az Intel ellen a piaci verseny tisztességtelen befolyásolása miatt. Hasonló vádat fogalmazatott meg korábban az Európai Bizottság is, azzal vádolva a vállalatot, hogy nyomást gyakorol a számítógép-gyártókra, hogy az AMD processzorai helyett a saját lapkáival szerelje fel a gépeket.

Ha a vádak jogerőre emelkednek, az Intel arra kényszerülhet, hogy Európában a globális éves bevételeinek 10 százalékát befizesse bírságként, míg Koreában ez az arány 3 százalék lehet. Chuck Mulloy, az Intel szóvivője elismerte, hogy a vállalat megkapta az erre vonatkozó iratokat a koreai hatóságoktól. Az Intelnek lehetősége lesz, hogy válaszoljon a vádakra. Európában ezt október 8-ig kell megtennie.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.