Hirdetés
. Hirdetés

Intel: közösségi PC Indiának

|

Az Intel hivatalosan is bemutatta új PC platformját, amelyet kifejezetten India vidéki falvainak és közösségeinek fejlesztettek. A cég által támogatott "Közösségi PC" (Community PC) platformot úgy tervezték, hogy az megfeleljen az országban uralkodó környezeti kihívásoknak.

Hirdetés

A találóan Közösségi PC-nek nevezett platformot az Intel indiai falvakról készített, szerteágazó etnográfiai tanulmányok eredményei alapján fejlesztette ki. Bebizonyosodott, hogy a távoli vidéki helyeken nagy igény van a technológia hozzáféréshez. Sajnos az időjárási feltételek (hőség, por, magas páratartalom) és a megbízhatatlan energia felvételi lehetőségek a hagyományos számítógépek használatát nem igazán teszik lehetővé.

A kihívásoknak eleget téve az Intel technológiára épülő Közösségi PC platformok fejlesztésénél a funkcionalitásra, bővíthetőségre és közös hozzáférhetőségre koncentráltak. Így született meg ez a nagyon megbízható, könnyen kezelhető rendszer, amely alacsony energiafelhasználás mellett támogatja a távdiagnoszikai és ellenőrzési funkciókat.

Hogy csökkentsék a város és vidék közötti különbségeket, az Intel egy másik kezdeményezéséről is beszámolt, amely a Jagruti (Ébredés) nevet kapta. A programot azért hozták létre, hogy India vidéki közösségei szélesebb körű gazdasági és szociális előnyökben részesüljenek. Az Intel üzleti, kormányzati, oktatási és online szolgáltatókkal működik együtt, hogy elterjesszék India vidéki közösségeiben az úgynevezett Internet Kioszkokat, amelyek alapját éppen a Közösségi PC-k képezik. Az Internet Kioszkok segítenek felgyorsítani az információ és kommunikációs technológiák eljutását India szerte.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.