Hirdetés
. Hirdetés

Ismert netszolgáltatóknál razziázik az EU

|

A Deutsche Telekom, Telefónica és Orange főhadiszállásán is ellenőrök jelentek meg.

Hirdetés

A Bloomberg beszámolója alapján kedden ritka izgalmakban volt részük a Deutsche Telekom, Telefónica és Orange főhadiszállásain dolgozóknak, ugyanis az Európai Unió versenyügyi hatóságának ellenőrei meglepetésszerűen kényelembe helyezték magukat az épületekben.

Hirdetés


A tájékoztatás alapján az ellenőrök azt kívánják kideríteni, hogy a telekommunikációs cégek korlátozzák-e a sávszélességet bizonyos típusú hálózatukon átmenő tartalmak esetén, továbbá ha igen, akkor van-e erre elfogadható indokuk. Az EU-s razziát részben az amerikai Cogent internetszolgáltató indíthatta el, ugyanis a vállalat szerint a kérdéses multik indokolatlan korlátozzák a tőlük jövő tartalmak átviteli sebességét, amely miatt nem képesek egyes üzleti ügyfeleiknek elvárható és megígért színvonalú szolgáltatást nyújtani.


Tájékoztatása alapján a Cogent korábban már megpróbált saját országukban egyenként fellépni a szolgáltatók ellen, ám ezen akciók sikertelensége után nem láttak más lehetőséget, mint az Európai Unió versenyfelügyeletének megkeresését. A vállalat szerint nem egyedi a problémájuk, valószínűleg számos különböző panasz együttes hatására indult hivatalos eljárás.


A bajba került szolgáltatók érdemben egyelőre nem kívánták kommentálni a fejleményeket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.