Hirdetés
. Hirdetés

Itt a Facebook új csodafegyvere!

|

Az új kriptovaluta, és a gondozására létrehozott leányvállalat, a Calibra a közösségi hálózat következő nagy dobásának ígérkezik.

Hirdetés

Hirdetés

A Facebook bejelentette, hogy új kriptovalutája, a Libra mellé létrehoz egy leányvállalatot, a Calibrát, mely  pénzügyi szolgáltatásokat és szoftvereket épít a Libra blokkláncra.

A Calibrát első ránézésre szokásos fizetési vállalkozásnak gondolhatnánk, de szoros integrációja a Facebook hatalmas felhasználói bázisával behozhatatlan előnyt biztosít számára a riválisokkal szemben. Úgy tűnik, hogy a Libra és a kapcsolódó alkalmazások (WhatsApp, Messenger, Instagram) lehetőségeit kihasználó a Calibra lehet a Facebook következő nagy dobása.

A Calibra közvetlen célja egy digitális kriptovalutás pénztárca kifejlesztése, beindítása és integrálása más Facebook termékekkel.

A cég a nonprofit Libra Association tagjaként ugyanolyan szavazóerővel rendelkezik, mint a Facebook és a többi partner, köztük a Uber, a Lyft, az eBay és a PayPal, továbbá néhány nagy technológiai cég és pénzügyi szolgáltató. A Facebook így joggal mondhatja, hogy nem csak ő felügyeli a valutát, viszont kétszer akkora képviselettel rendelkezik a szervezetben, az érdekeit tehát mégiscsak érvényesíteni tudja majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.