Hirdetés

ITware: elektronikus számlázás kkv-knak

|

Több mint négy éve van lehetőség Magyarországon elektronikus számlakibocsátásra, azonban még ma is viszonylag kevesen élnek e gazdaságos és környezetkímélő lehetőséggel.

Hirdetés

Az ITware által - első körben az általuk forgalmazott vállalatirányítási rendszerhez, a mago.net-hez - bevezetett elektronikus számla modul a jövőben elérhetővé válik a kis- és középes vállalatok számlázási megoldásait biztosító szoftverfejlesztő cégek számára is, és ezzel jelentősen mértékben növekedhet a hazánkban kibocsátott e-számlák száma.

Az elektronikus számla komoly előnyökkel bír a hagyományos, papíralapú bizonylatokhoz képest; jelentősen olcsóbb az előállítása, mivel nem szükséges kinyomtatni, nincs papír- és nyomtatási költség és e-mailben is továbbítható. Sokat spórolhatnak a számlakibocsátók azzal is, hogy megtakaríthatják a boríték- és a postaköltséget, és kisebb lehet az élőmunka-ráfordítás költségük is, hiszen a számlák nyomtatása, a borítékolás, a borítékok címzése, a postai ügyintézés, a kinyomtatott számlák lefűzése mind-mind elhagyható. Az e-számlák ezen felül könnyen archiválhatók és bármikor, egyszerűen visszakereshetők.

Az ÁFA törvény - 43. § (7) b - által megkövetelt szigorú előírásoknak azonban ma még kevés számlázó szoftver képes megfelelni, ugyanis a számla eredeti hitelességét, a tartalom sérthetetlenségét, az olvashatóságát fokozott biztonságú elektronikus aláírással és időbélyegzővel kell biztosítani.

"Úgy látjuk, hogy az e-számla elterjedését elsősorban az hátráltatja, hogy a cégek többségénél használt, bevált számlázórendszerek nem képesek az új fajta dokumentumok előállítására. A most kifejlesztett elektronikus számlázó modulunkat elsősorban a mago.net nevű kis- és közepes méretű vállalatok által használt vállalatirányítási rendszerünk számára készítettük, de szeretnénk, ha mind több számlázó szoftvert fejlesztő cég is integrálná azt a jövőben" - mondta el Dankó Sándor, az ITware ügyvezető igazgatója.

Az elektronikus számlák magyarországi elterjedésének kulcsa elsősorban a szoftveres hátteret biztosító cégek által kínált integrált megoldásokban rejlik, hiszen a számlakibocsátó vállalatok, sőt a befogadó partereik elemi érdeke is, hogy olcsó, korszerű ügyvitelre térjenek át. Az ITware új e-számla modulja, most ezt a kulcsot adhatja a hazai fejlesztők kezébe.

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.