Hirdetés
. Hirdetés

Jelentős növekedés ért el az IFS

|

Az IFS globális ERP megoldásszállító a legfontosabb piaci mérőszámnak tartott licencárbevétel tekintetében 47 százalékos árfolyamváltozással korrigált növekedést jelentett be 2013. második negyedéves pénzügyi jelentésében.

Hirdetés

A második negyedév során realizált erős, 47 százalékos árfolyamváltozással korrigált licencárbevétel-növekedés közvetlenül mutatja, hogy stratégiánk megvalósítása jó úton halad. Vonzó megoldással rendelkezünk a nagy igényekkel rendelkező főként légi- és hadiipari, offshore, EPCI, infrastruktúra, szerviz és gyártó szektorokba tartozó vállalatok által alkotott célpiacunk számára, amelyet olyan üzletek bizonyítanak, mint az Emirates Csoport vagy a Helsinki Energy számára történt licenceladások a negyedév során. A globális ügyfeleink, mint a TOMRA Sorting Solutions vagy a Brookfield Multiplex számára történő újabb eladások tovább erősítik pozíciónkat, mint az intelligens választás az agilis vállalatok számára, amelyek tervezhető és költséghatékony módon kívánják globálisan bővíteni integrált vállalatirányítási rendszerüket.

 

Az elemzők véleménye szerint az aktuális makroökonómiai környezetben az ügyfelek körében érzékelhető fokozott elővigyázatosság ellenére azok a vállalatok, amelyeknek szüksége van új üzleti megoldásra, végre fogják hajtani a beruházást. További várakozásaik szerint a felhőszámítás (cloud computing) hatása fokozódni fog a piacon, de a vállalatok fő ERP rendszereit illetően – különösen a gyártó vállalatok körében – az ügyfelek általánosságban továbbra is a helyi telepítésű (on-premise) megoldásokat, és a hagyományos örökre szóló licencelést részesítik előnyben. Összességében az iparági elemző cégek, mint például a Gartner szerint 2013 a mérsékelt növekedés éve lesz, az ERP piac 5-6 százalék körüli növekedésével.

Az IFS jó üzleti lehetőségekkel és eredményesebb tanácsadói tevékenységgel vág neki 2013 második felének, ennek megfelelően jelentős licencárbevétel-növekedést és javuló üzemi eredményt (EBIT-et) várunk a teljes évre vonatkozóan.

Pénzügyi adatok 2013. április-június (második negyedév)

-A licencbevétel 128 millió svéd koronára emelkedett (’12 2. negyedév: 92 millió SKr), 47%-os emelkedés az árfolyamváltozással korrigálva.

-A karbantartásból származó bevétel 232 millió svéd korona szerint alakult (’12 2. negyedév: 232 millió SKr), 5%-os emelkedés az árfolyamváltozással korrigálva.

 -A tanácsadásból származó bevétel 334 millió svéd koronát ért el (’12 2. negyedév: 327 millió SKr), 7%-os növekedés az árfolyamváltozással korrigálva.

 -A nettó árbevétel 696 millió svéd koronára nőtt (’12 2. negyedév: 652 millió SKr), 12%-os növekedés az árfolyamváltozással korrigálva.

 -Az üzemi eredmény (EBIT) 66 millió svéd korona (’12 2. negyedév: 27 millió SKr).

 -A befektetési cash flow 13 millió svéd korona szerint alakult (’12 2. negyedév: -162 millió SKr).

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.