Hirdetés
. Hirdetés

Jelentős Xiaomi siker

|

Immár a harmadik helyen áll a kinai vállalat az okostelefon-gyártók versenyében.

Hirdetés

Hirdetés

A Canalys piackutató cég adatai szerint februárban a Xiaomi megelőzte legnagyobb hazai riválisát, a Huawei-t, és a világ harmadik legnagyobb okostelefongyártója lett a Samsung és az Apple mögött, valamint kiérdemelte a világ legnagyobb okos viselhető eszközök gyártója címet.

Igaz, az előzés éppen akkor történt, amikor a koronavírus-járvány a leginkább sújtotta Kínát, ami a kereslet nagyon jelentős visszaeséséhez vezetett a hatalmas népességű távol-keleti országban. Ráadásul a Huawei az amerikai kereskedelmi szankciók miatt nem telepítheti új modelljeire a Google-appokat, ami jelentős versenyhátrányt jelent számára Kínán kívül.

Sikerét a Xiaomi főként annak köszönheti, hogy alacsony áron kínál jó minőségű fogyasztói eszközöket, és nem törekszik 5 százaléknál nagyobb profitra. Ami a tavalyi évet illeti, a vállalat 17,7 százalékkal növelte bevételeit az előző esztendőhöz képest, nyeresége pedig 34,8 százalékkal haladta meg a 2018-ban elért profitot.

Tájékoztatásuk szerint most lábalnak ki a koronavírus által okozott válságból, a termelés szintje jelenleg 80-90 százaléka a járvány előtti volumennek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.