Hirdetés
. Hirdetés

Jelentősen csökkentek az e-book-olvasók eladásai

|

Tavalyhoz képest 36 százalékkal zsugorodott az ilyen eszközök piaca, a kezdeti fellendülés ellenére.

Hirdetés

Az iSuppli legfrissebb adatai szerint az e-book-olvasók eladásai igen jelentős mértékben, 36 százalékkal csökkentek: míg 2011-ben 23,2 millió talált gazdára, addig idén csak 14,9 milliót adhatnak el. A jóslatok szerint ez a szám tovább esik, 26 százalékkal, és jövőre már csak 10,9 millió darabot értékesíthetnek.

Az elemzők szerint ez a csökkenés jelzésértékű, illetve az, hogy a gyors növekedést azonnali összeomlás követi, példa nélküli, még a rövid termékciklussal rendelkező elektronikai cikkek piacán is. 

A zuhanó trend akár az e-book-olvasók végét is jelentheti, az előrejelzések szerint 2016-ra ugyanis már csak 7,1 milliót veszünk majd ezekből. Ennek a fő oka, hogy a több célra is alkalmas eszközök népszerűsége folyamatosan nő, így a tabletek értelmetlenné teszik a könyvolvasókat. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.