Hirdetés
. Hirdetés

Jó évet zárt a Huawei

|

Nyilvánosságra hozta 2012-es auditált pénzügyi eredményeit a Huawei: a cég árbevétele tavaly 220,19 milliárd, nettó profitja pedig 15,98 milliárd jüan volt. A vállalat az elkövetkező öt évben 10 százalékos éves növekedést prognosztizál.

Hirdetés

„Az ICT-piac növekedése tovább folytatódik, a legnagyobb lehetőségeket pedig az olyan trendek jelentik, mint a felhőinformatika, a BYOD (bring your own device), a nagy adat forgalom és az okostelefonok egyre gyorsabb ütemű terjedése” – mondta Guo Ping, a Huawei Technologies globális szintű ügyvezető igazgatója.

 

2012-ben a Huawei mindhárom üzletága növekedést mutatott. A hálózatfejlesztési üzletág 160,1 milliárd jüanos árbevételével 6,7, a vállalati üzletág 25,8 százalékkal nőtt, így elérte a 11,5 milliárd jüant. A fogyasztói üzletág árbevétele 48,4 milliárd jüan lett, ez 8,4 százalékos növekedés.

A jelentésből kiderült, hogy a kínai vállalat tavaly 30,09 milliárd jüant fektetett K+F-be, a Huawei jelenleg 16 kutatás-fejlesztési központot működtet világszerte.

A Huawei aktuális pénzügyi eredményei, amelyeket a KPMG nemzetközi könyvvizsgáló cég auditál 2000 óta, megtekinthetőek a vállalat 2012-es éves beszámolójában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.