Hirdetés
. Hirdetés

Jól alakultak az IBM pénzügyei

|

A nagyobb árréssel rendelkező, illetve a középkategóriás termékek, valamint a mikroelektronikai cikkek iránti megnövekedett kereslet vezetett az IBM erős negyedéves pénzügyi eredményeihez.

Hirdetés

A nettó jövedelem elérte az 1,7 milliárd dollárt, ami 21%-kal több az egy évvel korábbi hasonló időszakban mért adatokhoz képest. A részvényenkénti nyereség 1,08 dollár lett, ami 27%-os emelkedést jelent. Mindkét adat túlszárnyalta a Thomson Financial elemzőinek előrejelzését.

Az óriásvállalat 20,7 milliárd dollár összbevételről számolt be a fenti időszakról, ami viszont 10%-os visszaesésnek számít. Ha azonban nem számítjuk, hogy a Lenovo felvásárolta az IBM teljes PC részlegét az említett időszakban, akkor a bevételi mérleg nagyjából egyensúlyba kerül.

A Global Services (szolgáltató) üzletág, ami a vállalat összbevételének mintegy felét termelte ki, egy százalékos eséssel 11,6 milliárd dollárt hozott a kasszára. A bruttó nyereséghányada a korábbi 24,3%-ról 26,6-re emelkedett. A negyedévben kötött üzleti szerződések összértéke elérte a 11,4 milliárd dollárt, míg tavaly csak nagyjából 10 milliárd dollár értékben sikerült megállapodásokat kötni.

Mark Loughridge, a vállalat alelnöke és pénzügyi vezetője elmondta, hogy a rövidtávú szerződések terén a következő negyedévben még bizakodóbbak. Még februárban jelentették be, hogy az elkövetkezendő három évben egymilliárd dollárt fektetnének információ-menedzsment szoftverek fejlesztésébe, az ehhez kapcsolódó tanácsadók számát pedig tizenötezerről huszonötezerre növelnék.

A következő negyedévre vonatkozólag egyelőre nem hoztak nyilvánosságra előrejelzést, de a Thomson Financial elemzői szerint idén az összbevétel elérheti a 90,6 milliárd dollárt, míg a részvényenkénti nyereség az 5,81 dollárt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.