Hirdetés
. Hirdetés

Jól megy az autó-webshop

|

Havonta több mint 500 használt autót értékesít online az AAA AUTO.

Hirdetés

Az AAA AUTO csoport egyre növekvő mértékben vásárol és értékesít használtautókat online, a webes értékesítés ebben az évben eléri a teljes forgalom tíz százalékát. Az online felvásárlás és értékesítés egyelőre elsősorban az importot és az exportot érinti, a cég ugyanakkor arra is készül, hogy ezt a szolgáltatását lakossági ügyfelek számára is elérhetővé teszi.

Hirdetés

„Jelenleg havonta 600 újszerű, illetve alig használt autót vásárolunk fel online, valamint 500 darabot adunk el az interneten. Elsősorban az Európai Unió országaiban működő lízingcégektől vásárolunk, 240 társasággal állunk kapcsolatban, ezek közül mintegy 100 cégtől folyamatosan veszünk is autókat. Az online autóeladásokat jelenleg vállalkozások számára kínáljuk, azonban arra készülünk, hogy szeptembertől a lakossági ügyfelek számára is elérhetővé tesszük a webes értékesítést. Az egész folyamat kezelésére saját platformot fejlesztettünk ki a felvásárlástól a logisztikán át, az értékesítésig bezárólag” – mondta Karolina Topolová, az AAA AUTO vezérigazgatója. Az autók megtekintését és ellenőrzését egy videókapcsolaton keresztül fogja biztosítani az AAA AUTO, így az ügyfelek az autó bármelyik részét teljes részletességgel megismerhetik.

Az AAA AUTO szakemberei havonta körülbelül 25 ezer eladásra kínált gépjárművet vizsgálnak meg az Európai Unióban. A megvásárolt autók jellemzően Belgiumból, Franciaországból, Németországból, Olaszországból, valamint Hollandiából származnak. Az online értékesítés során a vevők döntően Nyugat-Európából, a FÁK-országaiból, valamint Észak- és Közép-Afrikából kerülnek ki. „Online ügyfeleink általában olyan kis- és közepes méretű vállalkozások, akik számára fontos, hogy kifogástalan állapotú, újszerű autókat szerezhessenek be egy új autó értékénél 30-50 százalékkal olcsóbban” – hangsúlyozta Topolová.

Az AAA AUTO csoport jelenleg vizsgálja annak lehetőségét, hogy az Észak-Afrikában és a FÁK-országaiban működő autókereskedések részére finanszírozási lehetőséget biztosítson. „A célunk, hogy az eladott autókat a partnereinkhez legközelebb eső vámraktárba szállítsuk, jelenleg ennek a folyamatnak a finomhangolása zajlik az egyik skandináv ügyfelünknél” – mondta Topolová.

 

„Az autókereskedők számára előválogatjuk a saját országukban népszerű típusokat és modelleket, ezt követően a kereskedő a felkínált autókból kiválaszt egy kamionnyi készletet, amelyet a kijelölt vámraktárba szállítunk. A fizetés futamideje csak akkor kezdődik meg, ha az ügyfelünk visszaigazolja a szállítást. Ekkor már ügyfelünk értékesítheti az autókat, ami azt jelenti, hogy nem szükséges a megvásárolt járművek miatt tőkét lekötnie, ugyanis csak akkor fizet nekünk, ha az autó az új tulajdonosához kerül” – magyarázta el Topolová.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.