Hirdetés
. Hirdetés

Jövőbe mutató megállapodást kötött az Invitel

|

Az Invitel teljes körű IT-kiszervezés keretében szolgálja ki az ALTEO Group valamennyi infokommunikációs igényét.

Hirdetés

A komplex Smart Energy Management szolgáltatásokat nyújtó ALTEO Group számára az elkövetkező három évben az Invitel biztosít teljes körű IT-outsourcing szolgáltatást. A megbízást azt követően nyerte el az infokommunikációs társaság, hogy a nyár folyamán sikerrel valósította meg az ALTEO Csoport és az energetikai vállalat által idén májusban megvásárolt Sinergy Energiaszolgáltató Kft. informatikai fúzióját.

Az ALTEO Group és a Sinergy idén májusi egyesülésével szükségessé vált a két különböző informatikai infrastrukturális háttér és a meglévő rendszerek összehangolása, valamint a telephelyek közötti összeköttetés megvalósítása, olvashatjuk az Invitel közleményében. Ehhez olyan infokommunikációs szolgáltatóra volt szükség, amely az irodai és üzletviteli támogató megoldásokat stabilan és ügyfélre szabottan, egy kézből biztosítja, valamint képes olyan összetett rendszerek kiszolgálására is, mint például a Sinergy VPP (Virtual Power Plant). További fontos elvárás volt a rövid kivitelezési határidő, valamint az üzletmenet folytonosságának biztosítása a fúzió ideje alatt.


A feladat jelentőségét tovább növelte, hogy nem egy szokványos irodai megoldás szállítására, hanem rendkívül magas megbízhatóságú, az energetikában elvárt üzemkészséget is garantálni képes rendszer megvalósítására volt szükség. Emellett elvárás volt az is, hogy az ALTEO Csoport jövőbeni változásaihoz, fejlődéséhez igazodó, rugalmas és jól skálázható informatikai környezetet alakítson ki a szolgáltató. Az Invitel széles körű szolgáltatás-portfóliójával, hasonló volumenű projektekben szerzett, jelentős szakmai tapasztalatával optimális választásnak bizonyult.

A megerősödött ALTEO Csoportot kiszolgáló informatikai rendszer kialakítása idén nyáron kezdődött, és néhány hónap alatt sikeresen megvalósult. Az Invitel a teljes projekt vezetéséért, tervezéséért, megvalósításáért és a minőségbiztosításért is felelt, amely magában foglalta a teljes körű informatikai felmérést, a szükséges hálózatok kialakítását, valamint a meglévő rendszerekkel párhuzamosan az új megoldások bevezetését, illetve az ALTEO Csoport és Sinergy szolgáltatások integrációját az Invitel kiszolgáló infrastruktúrájára.

Ma már általános nemzetközi trend az informatikai feladatok kiszervezése: a vállalatok több mint fele, 53 százaléka él előnyeivel. Sőt, azon cégek fele, amelyek eddig még nem vettek igénybe ilyen jellegű szolgáltatásokat, a közeljövőben tervezik bevezetésüket. A kiszervezett informatika iránti bizalom a hazai vállalatok részéről bár lassan, de szintén egyre erősödik. A tőzsdén jegyzett feltörekvő ALTEO Csoport már 2008-as alapításakor bizalmat szavazott az informatika kiszervezésének, és a most megvalósult rendszer teljes körű üzemeltetését is ebben a formában képzeli el. Így a vállalat minden erőforrását alaptevékenységére fókuszálhatja. A nemrég aláírt, három évre szóló megállapodás keretében az Invitel az ALTEO 12 telephelyén található, közel 200 munkaállomás biztonságos működéséért felel. A megbízás magában foglalja a szükséges informatikai eszközök és alkalmazások biztosítását is - a laptopoktól a nyomtatókon át az irodai és ügyviteli szoftverekig. Ez a megoldás hosszú távon előnyös az energetikai vállalat számára, mivel a későbbiekben is rugalmasan követni tudja annak növekedését.

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.