Hirdetés
. Hirdetés

Jövőbemutató megoldás Miskolcról, amely meghódította Brüsszelt

|

A miskolci gyökerekkel rendelkező BaseWalk magasan kiemelkedik a hazai startup-szcénából: újgenerációs hatékonyságnövelő szoftverük híre egészen Brüsszelig jutott.

Hirdetés

A BaseWalk alapító tagjai mindannyian miskolci kötődésűek. A cég 2009-es megalakulása óta kiemelten foglalkoznak a munka közbeni hatékonyságnöveléssel, Taskfit4 nevű B2B szoftverük a mai napig népszerű nagyvállalati körökben. Ennek újragondolt és újrafejlesztett változata a H2020-as pályázati támogatást nyert Taskfit, amellyel a nemzetközi B2C-piacot célozzák meg. Kurucz Attila, a BaseWalk ügyvezetője szerint a vállalkozás küldetése egy kiemelkedően innovatív termék fejlesztése egy kiemelkedően jó csapat létrehozásával, amely a fejlesztés gyors ütemének köszönhetően folyamatosan bővül a cég budapesti és miskolci irodáiban.

A szoftverfejlesztés jövőjét a szakértők az intelligens, letisztult applikációkban látják, amelyek a gépi tanulás segítségével szállítanak észrevétlen megoldást a felhasználóknak. A Windows, Android, OS X és iOS platformokon megjelenő, cloud, big-data és machine-learning alapokon működő Taskfit az emberi multitasking problémakörre kínál megoldást azáltal, hogy proaktívan segíti a fókusz- és időveszteség nélküli munkavégzést. A jövő újgenerációs, személyes hatékonyságnövelő szoftverének lényege tehát a következő kulcsszavakon alapszik: kontextuskezelés (a feladatonkénti erőforrások rendszerezése), multitasking (rend teremtése a káoszban), fókusz (a kijelölt feladatra való összpontosítás segítése) és reporting (adminisztráció nélküli teljesítménykimutatás és jelentések).

Kurucz Attila nem kevesebbet remél a Taskfittől, mint hogy a szoftver úgy lesz majd az egyéni és céges munkavégzés, a fókuszáltság és a hatékonyság világszinten megismert és elismert szinonimája, mint ahogy a Skype a videókonferencia, a Waze a forgalomfigyelés, a Facebook a közösségi élet, az AirBNB a szállásbérlés vagy a Prezi a prezentációkészítés védjegye. A BaseWalk jelenleg nemzetközi szakmai partner-együttműködésein dolgozik, tárgyalásokat folytatnak például a Slack vezetőségével is. A Taskfit egyéni felhasználóknak készülő B2C változata 2016 utolsó negyedévétől lesz hozzáférhető világszinten, a szoftver B2B verziója pedig a B2C változat piaci stratégiájára és elterjedésére építkezve jut majd el a nagyvállalatokhoz 2017-ben.

A termékfejlesztés mellett a BaseWalk másik kiemelt prioritása a Miskolc.IT Utánpótlásnevelő Program, amely a Miskolci Egyetem informatikus hallgatóinak kínál kidolgozott gyakorlati lehetőséget. A program komoly versenyelőnyt nyújt résztvevőinek az álláspiacon, sőt a BaseWalk a legtehetségesebbeknek munkalehetőséget biztosít itthon és akár külföldön is, amelyre a Taskfit remélt piaci sikereinek fényében szükségük is lesz.

www.basewalk.com

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.