Hirdetés
. Hirdetés

Jövőre jön a nagyfelbontású okosszemüveg

|

A Dispelix megjelenítője egy 60 hüvelykes tévéképernyő virtuális képét varázsolja a szemüvegünkre.

Hirdetés

A finn VTT leányvállalata, a Dispelix Oy szemüvegbe építhető displayt készül kihozni. A nagyfelbontású képek megjelenítésére alkalmas okosszemüveg átveheti a tabletek és okostelefonok funkcióinak egy részét, miközben hagyományos szemüvegként is működik. A termék egy éven belül piacra kerül.

Az új okoseszköz előtt hatalmas távlatok állnak. A felhasználási lehetőségek sokaságát ma még fölbecsülni is nehéz, de az első alkalmazások minden bizonnyal a sport és a munka világához kötődnek. Edzés közben az okosszemüveg kiírhatja a pulzusszámukat, vagy navigációs adatokkal láthat el, a munkahelyen pedig fontos információkat vetíthet elénk, miközben mindkét kezünket szabadon hagyja.

A Dispelix újdonsága azért áttörés a virtuális megjelenítők műfajában, mert sokkal könnyebb, vékonyabb, nagyobb felbontású, mint az eddigi megoldások, ráadásul a tömeggyártást is támogatja. A Dispelix jelenleg tőkét gyűjt, illetve partneri hálózatot épít, és azt tervezi, hogy 2016-ban eljuttatja a vásárlókhoz első okosszemüvegeit.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.