Hirdetés
. Hirdetés

Fenyegetéselhárítás intelligensen

|

Négy év alatt másfél milliárd dollárra nőhet a TISS-piac az IDC szerint.

Hirdetés

A korábban ismeretlen, célzott és a változó körülményekhez alkalmazkodó támadások szűnni nem akaró kereszttüzében a vállalatok mind nagyobb számban hívják segítségül a fenyegetések elhárítására szakosodott IT-biztonsági szolgáltatókat. Az International Data Corporation (IDC) jelentése szerint a TISS (threat intelligence security services) szolgáltatások piacán a költés az idén várható 905,5 millió dollárról 2018-ra 1,4 milliárd dollár fölé nőhet világszinten.

Több szegmens alkotja a TISS piacot, többek között a szolgáltatók által biztosított statisztikák és kiadványok, valamint tanácsadói és felügyelt biztonsági szolgáltatások szegmense. Az IDC most az iteratív intelligencia fogalomkörével bővítette a TISS piac meghatározását. Az iteratív intelligencia alatt olyan folyamatot ért a piacelemző, melynek során a szolgáltató és ügyfele tanul a fenyegetések észlelése és elhárítása során szerzett tapasztalatokból, és ezt az újonnan szerzett tudást gyors ütemben hasznosítja a védekezés hatékonyabbá tételében.

 

– A fenyegetés elhárítás alapvetően közösségi tevékenység – mondta Christina Richmond, az IDC programigazgatója. – A támadásokról szóló információ nagyon sokfelől, különböző forrásokból érkezhet. Az iteratív intelligencia ezt a kaotikus információáradatot mederbe tereli és rendszerezi, hogy megkönnyítse a szervezetek számára a védekezéssel kapcsolatos döntések meghozatalát.

Az IDC kutatása (Worldwide Threat Intelligence Security Services 2014–2018 Forecast: "Iterative Intelligence" — Threat Intelligence Comes of Age) azt is megállapította, hogy 2013-ban a TISS piac 22 százalékát a tanácsadói szolgáltatások adták, de mellettük a menedzselt biztonsági szolgáltatások szegmense is lendületes bővülés elé néz a következő években. A piacelemzők arra is felhívták a figyelmet, hogy a TISS szolgáltatásokat, és azon belül az iteratív intelligenciát hasznosító megoldásokat a kis- és középvállalatok számára is hozzáférhetővé kell tenni, mert ezek a szervezetek az utóbbi időben a kiberbűnözők kedvelt célpontjává váltak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.