Hirdetés
. Hirdetés

Kell a memória, fogynak a konzolok

|

Állítólag egyre több konzolt veszünk, ezért egyre több memória is kell.

Hirdetés

A legfrissebb jelentések szerint rövid időn belül emelkednek a játékkonzolok eladásai, ezzel együtt pedig a memóriagyártók is jól járnak, ugyanis a DRAM-ok iránti kereslet is nő majd. Amint a 8 gigabájt memóriával rendelkező konzolok debütálnak, a DRAM-üzlet virágzásnak indulhat a várakozások szerint. 

Ezzel párhuzamosan gondok adódhatnak a PC-s memóriák elérhetőségével. Emiatt aztán a processzorok, a videokártyák és az alaplapok gyártói is problémát kapnak a nyakukba, pont a Haswelles hullám idején. 

A kivételek között szerepel ugyanakkor az AMD, amely abban a kivételes helyzetben van, hogy tulajdonképpen az összes új konzolba az ő lapkái kerülnek. Ezzel az eltolódással a konzolok felé tehát nem vesztenek semmit, ellentétben a PC-s ágazat többi szereplőjével. Őket egyébként még tovább húzza az ág az okostelefonok formájában. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.