Hirdetés
. Hirdetés

Kellemetlen bejelentést tett a Huawei

|

Sokkal komolyabban érintik a kínai gyártót az amerikai intézkedések, mint azt korábban gondolták.

Hirdetés

A Reuters beszámolója szerint Ren Zhengfei, a Huawei vezérigazgatója a vállalat sencseni központjában tartott tájékoztatóján úgy nyilatkozott, hogy az exporttilalmi listára helyezés 30 milliárd dollárral csökkenti a vállalat bevételeit. Ez az első eset, hogy a kínai óriáscég számszerűsítette az amerikai intézkedések várható hatását.

Hirdetés

A Huawei nem gondolta, hogy a vállalat "megtörésére" irányuló amerikai szándék "ilyen erős és átható" lesz, mondta Ren Zhengfei. Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma nemzetbiztonsági okokra hivatkozva tiltotta meg az amerikai beszállítóknak, hogy technológiákat adjanak el a világ legnagyobb távközlésiberendezés-gyártójának és az okostelefonok második legnagyobb szállítójának. A vállalat tagadja, hogy termékei biztonsági kockázatot jelentenének.

A Huawei tavaly 104 milliárd dolláros bevételre tett szert, 2019-ben és 2020-ban 100 milliárd dolláros bevételt vár a cég a megváltozott körülmények között.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.