Hirdetés
. Hirdetés

Két éven belül indulhat a légballonos űrutazás

|

A kétórás kiruccanásért 75 ezer dollárt kell majd fizetni.

Hirdetés

Sikeres tesztrepülést hajtott végre a World View a hétvégén Arizonában űrkapszulájának tízszeres kicsinyítésű, működő modelljével, amely egy óriási ballon segítségével 30624 méteres magasságba emelkedett. Itt egy rendszer leválasztotta a ballonról a kapszulát, amely a kontrollált ereszkedést követően egy speciális, kormányozható ejtőernyő segítségével a tervezett helyen földet ért. A World View 2017-ben tervezi beindítani kereskedelmi repüléseit: a 75 ezer dollárt kifizető utasoknak kétórás felejthetetlen élményt ígérnek, amelynek során élvezhetik a Föld görbülete mentén felkelő nap látványát. Addig is további teszteléseket végeznek, még az idén meg kívánják kezdeni a teljes méretű rendszer kipróbálását. A leereszkedést egy pilóta fogja irányítani, de lesz a fedélzeten robotpilóta rendszer is, és a földről ugyancsak lehet majd vezérelni a kapszula mozgását.

A World View ballonja valójában a sztratoszférába repíti majd utasait, a kapszula nem éri el a világűr határának tekintett, 100 kilométeres magasságban lévő Kármán-vonalat.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.