Hirdetés
. Hirdetés

Két új pénztárgép

|

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) engedélyezte az Alt Cash Kft. és a Japán Cash Company Kft. egy-egy pénztárgépének forgalomba hozatalát.

Hirdetés

Az Országos Kereskedelmi Szövetség arra hívta fel a figyelmet, hogy csak a már engedélyezett típusokra leadott megrendelések minősülnek érvényesnek.

Hirdetés

A MKEH tájékoztatása szerint az Alt Cash A017 számon engedélyezett SAM4S NR-300 ONLINE típusú pénztárgépének, valamint a Japán Cash Company A018 számon engedélyezett S&E NR-300 ONLINE típusú pénztárgépének végleges tesztelése befejeződött. A hiánypótlásként bemutatott pénztárgépek tesztelése során megállapították, hogy a gépek az előírt műszaki-, informatikai- és dokumentációs követelményeknek megfelelnek, forgalomba hozataluk megkezdhető - áll a honlapon.

Az OKSZ hétfői közleményében emlékeztetett rá, hogy rendkívüli érdeklődés kísérte az NR-300 típusú pénztárgép forgalmazásának engedélyezését, miután az Alt Cash 80 ezer megrendelést kapott a pénztárgépcserére kötelezettektől az elmúlt hónapokban, és a forgalmazó egy másik géptípusa nem kapott forgalombahozatali engedélyt.

Az OKSZ információi szerint a korábban elutasított NR-270 típusú pénztárgépet újra engedélyezteti az Alt Cash Kft. A kereskedelmi szövetség azt javasolja az Alt Cash Kft-nek korábban rendelést adó vállalkozásoknak, hogy haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot a forgalmazóval és annak viszonteladóival, és az új jogszabályoknak megfelelően járjanak el.

Az OKSZ külön is felhívta a figyelmet arra, hogy a korábban elutasított NR-270 típusú pénztárgépre leadott megrendelések jelenleg nem érvényesek, ezért az engedélyezett másik típusra, az NR-300-ra új megrendelést kell leadni.

A szervezet közleményében kitért arra is, hogy a pénztárgép-forgalmazóknak november 25-éig kell visszaigazolniuk a megrendelést a vásárlóknak.

Az MKEH október 28-án közölte, hogy az Alt Cash Kft. részére kiadott A004 forgalmazási engedélyszámú, SAM4S NR270 ONLINE típusú pénztárgép forgalmazási engedélyét visszavonta. A hivatal határozata alapján a pénztárgép a vonatkozó rendelet szerinti műszaki és informatikai követelményeknek nem felel meg.

 

Az MKEH honlapján található jegyzék szerint jelenleg 13 forgalmazó összesen 24 pénztárgépének van jogerős forgalmazási engedélye.

Az MKEH október 28-án közölte, hogy az Alt Cash Kft. részére kiadott A004 forgalmazási engedélyszámú, SAM4S NR270 ONLINE típusú pénztárgép forgalmazási engedélyét visszavonta. A hivatal határozata alapján a pénztárgép a 3/2013. (II.15) NGM rendelet szerinti műszaki és informatikai követelményeknek nem felel meg.

Az MKEH honlapján található jegyzék szerint jelenleg 13 forgalmazó összesen 24 pénztárgépének van jogerős forgalmazási engedélye.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.