Hirdetés
. Hirdetés

Kevesebb kijelzőt vettünk januárban

|

A magas számok ellenére egyáltalán nem remekel a megjelenítők piaca.

Hirdetés

Ha valakit arról kérdezünk, mi számít nagy számnak, az egymilliót is annak mondják. Éppen ezért az, hogy csak januárban 65,16 millió nagyméretű kijelzőt tudtak eladni a gyártók, igencsak jónak hangzik elsőre. A valóság azonban az, hogy az ágazat korántsem remekel. 

A tavaly decemberi hónaphoz viszonyítva az eladások 10,4 százalékkal csökkentek, ha pedig a tavalyi, 2012. januári időszakhoz hasonlítjuk, akkor még rosszabb a helyzet: ahhoz képest 27 százalékkal kevesebb ilyen kijelző talált gazdára. 

A lassú első negyedévet az LCD TV-k szektora sínylette meg a legjobban, ott ugyanis az eladások egy hónap alatt 5,9 százalékkal estek, 18,64 millióra. A monitorok esetében sem pozitív a mérleg, ott 14,4 százalékos csökkenést tapasztaltak, 12,64 milliós darabszám mellett. A notebookok panelei a 10 hüvelykes méretosztály felett 32,9 százalékkal kevésbé voltak kelendőek, 12,61 milliós érték mellett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.