Hirdetés
. Hirdetés

Kiderült, hogy a Microsoftnak mennyi pénzt hoz az Xbox Game Pass

|

Az új jelentés a Nintendo és az Electronic Arts "többjátékos, konzolokra szóló előfizetéses szolgáltatásairól" is tartalmaz részleteket.

Hirdetés

Brazília nemrég zöld utat adott a Microsoft tervezett, 68,7 milliárd dolláros Activision Blizzard felvásárlásának. Az egyhangú jóváhagyás indoklását tartalmazó jelentésben a Gazdasági Védelmi Adminisztratív Tanács egy különösen pikáns részletet fedett fel a Microsoftról: hogy mennyit keres az Xbox Game Passon - írja a Forbes.

Ahogy azt a TweakTown kiszúrta, a jelentés megjegyzi, hogy a Microsoft tavaly 2,9 milliárd dollár globális bevételt termelt az Xbox Game Passból a konzolokon. Ez a szám nem tartalmazza a PC-s Game Passt. Az sem világos, hogy a Game Pass Ultimate bevétele hogyan számít bele ebbe. Az Xbox Game Pass előfizetők száma azonban tavaly meghaladta a 25 milliót.

Az Xbox Game Pass az Xbox teljes tavalyi bevételének 18 százalékát (16,3 milliárd dollár) és a Microsoft játékokból és szolgáltatásokból származó bevételének 23 százalékát (12,6 milliárd dollár) tette ki. Ez az adat csepp a tengerben, tekintve, hogy a Microsoft 2021-es naptári évben 184,9 milliárd dolláros összbevételt ért el. Az Xbox Game Pass tehát a vállalat teljes bevételének alig több mint 1,5 százalékát tette ki ebben az időszakban. (A Microsoft pénzügyi éve júliustól júniusig tart.)

Hirdetés

Érdekes módon a jelentés a Nintendo és az Electronic Arts "többjátékos, konzolokra szóló előfizetéses szolgáltatásairól" is tartalmaz részleteket. Ezeket a Nintendo Switch Online esetében 932 millió dollárra teszi 2021-ben, az Electronic Arts (feltehetően EA Play) esetében pedig 356 millió dollárra a konzolokon.

A Sony is szerepel egy táblázatban, amely ezeket a számokat tartalmazza, de nem ad dollárértéket arra vonatkozóan, hogy tavaly mennyit keresett a PlayStation Plus és a megszűnt PlayStation Now szolgáltatásokkal. A jelentés szerint azonban az Xbox Game Pass a konzolos játékok előfizetéséből származó bevételek 30-40 százalékát teszi ki a négy vállalat esetében, míg a Sonynál 40-50 százalékát. Ezek alapján némi szorzás és osztás után kiderül, hogy Sony tavaly akár 4,2 milliárd dollárt is megtermelhetett a PS Plusból és a PS Now-ból.

A Forbes szerint ez lenyűgöző dolog, akárhogy is nézzük. Azt azonban nem tudni, hogy az Activision Blizzard felvásárlása az Xbox Game Pass bevételeit mennyire fogja növelni, bár a kiadó mostanában amúgy is a mikrotranzakciós bevételekre helyezi a hangsúlyt - írja az üzleti magazin.

Mindeközben még hónapokba telik, mire megtudjuk, hogy a Microsoft és az Activision Blizzard közötti megállapodás valóban létrejön-e. A vállalatoknak még a kulcsfontosságú piacok szabályozóinak jóváhagyására van szükségük.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.