Hirdetés
. Hirdetés

Kié lesz a Yahoo, és mennyiért?

|

A Reuters szerint a Yahoora egy olyan konzorcium tehet ajánlatot, amely kockázati tőke társaságokból és ázsiai vállalatokból áll. A hírek szerint a tranzakció értéke 25 milliárd dollár is lehet.

Hirdetés

A szerdai híradások szerint az Alibaba group és a japán Softbank a Blackstone Grouppal és a Bain Capitallal közösen tennének ajánlatot az amerikai keresőóriásra.

Míg szeptemberben Jack Ma, az Alibaba Group vezérigazgatója nyilvánosan érdeklődött a Yahoo megszerzése iránt, nem tudjuk most mi a helyzet. Az Alibaba Group azt nyilatkozta, hogy még nem döntötte el, ajánlatot tesz-e a Yahoora. A kínai keresőcég elsősorban azt a 40%-os részesedést akarja visszakapni, amit a Yahoo most a vállalatában birtokol.

A Yahoonak 35 százalékos részesedése van a Yahoo Japanban, ami a Softbank leányvállalata. A Softbank augusztusban a meglévő 4 százalékos Yahoo részesedésének nagy részét el kellett adnia a túlélés érdekében: mintegy 1,1 milliárd dollárnyi tartozást kellett visszafizetnie a Citibanknak.

A Reuters szerint másokat is érdekel az üzlet: a Microsoftból és a Silver Lake-ből álló konzorciumnak és a TPG Capital kockázati tőke társaságnak, valamint a Thomas H. Lee Partners, a Providence Equity Partners és a Hellman & Friedman kockázati tőke társaságoknak egyaránt fáj a foga a Yahoora.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.