Hirdetés
. Hirdetés

Kifizetődő folyamatdigitalizálás

|

A digitalizáció napirendre kerülésekor a döntéshozók könnyen abba a hibába esnek, hogy görcsösen ragaszkodnak a fennálló folyamatokhoz, pedig a sikeres digitális átalakuláshoz el kell engedni azt, amin változtatni szükséges.

Hirdetés

Míg a fiatalabb cégek az utóbbi években már eleve digitális folyamatokkal indultak, addig a nagyobb vállalatoknál gyakran évtizedek alatt alakultak ki az analóg, részben vagy teljesen papíralapú folyamatok, amelyek mélyen áthatják a szervezeti kultúrát.

Hirdetés
          

- A magyar vállalatok többsége mára valahogyan modellezte folyamatait, de nem feltétlenül tartja azokat karban - mondta Andics Roland, a Software AG kizárólagos hazai képviseletét ellátó itelligence Hungary rendszertervező mérnöke. - Hogy eldönthessék, mit és miként digitalizáljanak, először fel kell mérniük meglévő folyamataikat, majd modellezni őket. Ilyen leltár alapján és annak ismeretében mérlegelhető és végezhető el eredményesen a folyamatok átalakítása, ha a cég költségeit csökkentené, hatékonyságát növelné, új szolgáltatásokat vezetne be, vagy agilitását fokozná.           

Mindehhez a Software AG ARIS folyamatmenedzsment-megoldásának eszközeit adja, amelyeket szorosan összekapcsolt a folyamatok bevezetésére szolgáló - többek között munkafolyamat-motorból, integrációs szerverből és még sok más elemből felépülő - webMethods alkalmazás- és folyamatintegrációs rendszerével.

           

- A vállalatok ezen a Digitális Üzleti Platformon az ARIS-ban akár képernyők szintjén modellezett folyamataikat egyetlen lépésben átemelhetik a webMethods rendszerbe - mondta Andics Roland -, futtathatják és összekapcsolhatják őket az adatokat és információkat, például digitalizált dokumentumokat és más tartalmakat kezelő rendszerekkel, közöttük a Software AG Cumulocity IoT-platformjával, a dolgok internetére csatlakozó eszközökről érkező adatokkal is.

Más szóval a vállalat digitalizált folyamatokra épülő szolgáltatásait ugyanazon a platformon modellezheti, vezetheti be, monitorozhatja, elemezheti és finomhangolhatja, következetesen és transzparensen, egységes mérőszámok alapján. Mivel a platform támogatja a mikroszolgáltatásokat, mindez valós időben megtehető, a vállalat teljes újramodellezés nélkül, futtában változtathat folyamatain, ami roppant kedvezően hat az üzletre. A Forrester Consulting elemzése (The Total Economic Impact of the Software AG Digital Business Platform) szerint a Software AG platformjára építő vállalatok 324 százalékos ROI mellett digitalizációs beruházásaik 6 hónapon belüli megtérülésére számíthatnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.