Hirdetés
. Hirdetés

Kijelző konzorcium alakul

|

A Sony, Hitachi és Toshiba japán állami segítséggel egy közös cégbe mentik át kis- és közepes kijelző gyártó vállalkozásaikat.

Hirdetés

kijelző
kijelző

A szeptember elsejei egyezmény szerint a Sony, Hitachi és Toshiba megegyeztek abban, hogy egy cégben egyesítik a kis- és közepes méretű kijelzőket gyártó vállalkozásaikat.

A közös cégben a többségi - 70 százalékos tulajdonos - a japán állam birtokában lévő Innovation Network Corporation of Japan lesz. Az állam ilyen jellegű segítségére azért van szükség, mert a szigetországban egyre erősödik a jen és a többi ázsiai versenytárs is komolyan szorongatja őket.

A négy érdekelt cég egy nem kötelező jellegű memorandumot írtak alá csütörtökön, melyben egyesülési szándékukat fejezik ki. Az új cégben a számítástechnikai eszközökben használt, kis- és közepes méretű LCD, TFT monitorokat gyártanak majd.

A tervek szerint az állami cég 70 százalékos részesedése 2,6 milliárd dolláros befektetést jelent. A magáncégek egyenként 10-10 százalékot mondhatnak majd magukénak az új vállalkozásból. A 2011 őszén véglegesített tervek szerint a gyártás egy újonnan felállított, korszerű gyártósorokkal ellátott üzemben kezdődne el.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.