Hirdetés
. Hirdetés

Kínai felhőben az amerikai cégek

|

A HP után a Dell is bejelentette, hogy Kínában nyitnak cloud és adatközpontokat. A HP Peking mellett, a Dell Shanghaiban terjeszkedne.

Hirdetés

Cloud computing
Cloud computing

A HP a múlt hónap végén jelentette be, hogy a Peking melletti Tianjin városában két központot nyit: az egyik felhő alapú szolgáltatásokra, a másik kutatás-fejlesztésre összpontosítana szerverek, adattárolás és hálózati megoldások területén. A pekingi központ már az év végén megnyílna.

Leo Apotheker a HP vezérigazgatója szerint az új központ a HP felhő alapú termékeinek építését, szolgáltatását és működtetését szolgálná. A HP ügyvezető alelnöke, Vyomesh Joshi szerint Kínában népszerű szolgáltatás lesz majd a felhő alapú nyomtatás, melynek használatával távolról lehet majd okostelefonokról és tábla PC-kről HP nyomtatókra küldeni a dokumentumokat.

A Dell pedig a héten nyitotta meg Shanghaiban adatközpontját, ahová a magánfelhőket üzemeltető ügyfeleiket várja, illetve adattárolási szolgáltatásokat kínál. A Dell számára ez az első hasonló adatközpont az ázsiai régióban. A Dell több mint egy évtizede jelen van Kínában, irodái és egy termék tervezési központja van az országban.

A két cég igyekezete nem hiábavaló: a Gartner becslése szerint a gyors gazdasági növekedést mutató Kínában terjednek el a leggyorsabban a felhő alapú számítógépes szolgáltatások. A Gartner felmérése szerint a megkérdezett vállalatok 55 százaléka IT költségvetésük több mint 10 százalékát felhő alapú számítástechnikára költik 2013-ra. Európában csak a vállalatok 42 százaléka válaszolta ugyanezt.

A kínai hatóságok is megtesznek mindent, hogy országukba vonzzák a külföldi cégeket. Nemrég jelentették be egy olyan IT központ építését, ahol csak külföldiek bérelhetnek irodákat és számukra cenzúramentes internetet is kínálnának - a hír kiváltotta a helyi kínai internetezők haragját, akik szigorúan ellenőrzött tartalmak között szörfözhetnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.