Hirdetés
. Hirdetés

Kínával az élen, új gazdasági világrendet jósol a nagy amerikai milliárdos

|

A nemzetállam növekedési üteme lassú szinten is körülbelül kétszerese a nyugati világ gyors növekedési ütemének.

Hirdetés

Kína nyeri a gazdasági versenyt az Egyesült Államokkal szemben Ray Dalio, a világ legnagyobb fedezeti alapokkal foglalkozó cégének, a Bridgewater Associatesnek az alapítója szerint.  BBC kérdésére, hogy Kína legyőzi-e az Egyesült Államokat, Dalio azt mondta: "Igen, nyerésre áll". "A növekedési ütemük lassú szinten körülbelül kétszerese a nyugati világ növekedési ütemének gyors szinten". A milliárdos azt is megjósolta, hogy a kínai gazdaság méreteiben megelőzi az USA-t, és sokkal erősebb lesz.

Mint monda, Kína négyszer akkora népességű, mint az Egyesült Államok. Tehát ha az egy főre jutó jövedelme fele akkora lenne, akkor a gazdaság egésze kétszer akkora lenne."

Hirdetés

"Tehát ez a környezet jellege, ahol Kína győzedelmeskedik, és sokkal több a valószínűsége annak, hogy jóval nagyobb, erősebb lesz majdnem minden szempontból."

Mint ismeretes, Dalio vitába keveredett a Kínával kapcsolatos legutóbbi megjegyzései miatt. A CNBC-nek adott interjújában az üzletember Pekinget egy "szigorú szülőhöz" hasonlította, miközben az ország emberi jogi helyzetéről beszélt. Később azt mondta, hogy félreértették, és hogy figyelembe vette Kína emberi jogi helyzetét, amikor ott befektetett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.