Hirdetés
. Hirdetés

Kinyírja az Apple Watch a hagyományos órákat?

|

Az NPD Group piackutató cég adatai szerint 14 százalékkal visszaestek júniusban a hagyományos karórák eladásai az egy évvel korábbihoz képest.

Hirdetés

A Bloomberg szerint ez a legnagyobb, éves bázison mért csökkenés az amerikai óra piacon 2008 óta. A 100 és 150 dollár közötti árú karórák szenvedték meg a legjobban az okosórák előretörését: ebben a kategóriában 24 százalékos zuhanás volt tapasztalható a nyár első hónapjában. Ez a visszaesés a hagyományos karórák piacán azt valószínűsíti, hogy az Apple Watch megjelenése komoly hatással kezd lenni a hagyományos órák eladásaira. Ezt támasztja alá az is, hogy Tim Cook, az Apple vezérigazgatója arról számolt be nemrégiben: a médiában megjelentekkel ellentétben, júniusban nőttek az Apple Watch eladásai. Ugyanakkor elképzelhető, hogy más tényezők – például a piac telítődése a divatmárkák olcsóbb modelljeivel – okozzák a hagyományos karórák piacának zsugorodását.

 



Mindenesetre az almás cég eddig nem tette közzé az Apple Watch értékesítési adatait, ezért csak akkor lehetünk biztosak abban, hogy az okosóra miatt csökken a hagyományos karórák piaca, ha egyrészt megismerjük az Apple Watch eladási darabszámát, másrészt a visszaesés tovább folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.