Hirdetés
. Hirdetés

Kirándulás a felhők közé

|

Az Aruba Cloud szervereit és berendezéseit a piacon jelenleg elérhető legjobb és legújabb eszközökkel felszerelt adatközpontjaiban helyezte el.

Hirdetés

A helyi informatikai csapat garantálja a rendszer megfelelő működését és ez teszi lehetővé számukra, hogy vállalati szintű szolgáltatásokat biztosítsanak ügyfeleik számára.

Azért, hogy a legjobb szolgáltatást nyújthassák, a világ legjobb hardver és szoftver szolgáltatóival működnek együtt. DELL szerverek, EqualLogic és NetApp tárolók, Cisco és Nexus hálózati eszközök.

Az adatközpontokat úgy tervezték, hogy garantálják a maximális megbízhatóságot: redundáns áramellátás és hűtési rendszer, magas épületbiztonsági szint, redundáns hálózati kapcsolatok.

Olaszországban található az egyik saját adatközpont.

2011 óta biztosítják a 100 %-os rendelkezésre állást az 5000 négyzetméteres alapterületű legmodernebb adatközpontjukban, Arezzoban. Az adatközpontot a legmagasabb Tier IV redundancia előírások szerint tervezték és építették. Több, mint 40.000 fizikai szervert helyeztek el 2 szinten a szervertermekben, ahol a padló teherbírása 1000 kg/négyzetméter, melynek vastagsága 500 mm. Termek belmagassága 3 méter. A fő szerverteremben 10 "szigetet" alapítottak ki, mindben 70 rack szekrénnyel. Minden szerver rack több redundáns kapcsolattal van ellátva, amely száloptikai kábelekből áll, ami képes akár 100 GB/s forgalom kezelésére, valamint a réz hálózati kábelekből, ami képes legfeljebb 10 GB/s forgalom biztosítására. A központi hálózat Cisco Nexus 7000 egységekkel van felszerelve, amely a legfejlettebb a piacon.

A szervertermek maximális biztonsági szintjének érdekében az áramellátó rendszerek és UPS akkumulátorok két külön épületben lettek elhelyezve, fizikailag elkülönítve az adatközponttól. 4.5 Mega Wattos elektromos áramellátás biztosított a szerverekhez. Az Aruba a saját szolgáltatásaihoz kizárólag olyan szervereket és készülékeket használ, amelyek dupla áramellátással rendelkeznek. Minden Áramellátó Központ STS készülékekkel van biztosítva.

Kizárólag MGT tűzálló bevonattal ellátott elektromos kábeleket használnak, amelyek képesek biztosítani az áramellátás folyamatosságát, még tűz esetén is.

Az adatközpont önálló áramfejlesztő generátorokkal van felszerelve, a földalatti üzemanyag tartályok 48 órás kapacitást biztosítanak teljes terhelésen, újratöltés nélkül.

Zöld adatközpont: Nagy figyelmet szentelnek az adatközpont energia felhasználásának optimalizálására. Az épület egy szabad hűtő rendszerrel is fel van szerelve. A hidegebb külső levegő használatával - ami szűrt és páratartalma és hőmérséklete szabályozott - csökkenteni tudják a hőszivattyúk használatát és így az energiafogyasztást is. Végül, a rack szekrények egy új hideg levegő irányító rendszerrel vannak ellátva, ami a szerverek elejére koncentrálja a hidegebb levegőt és lehetővé teszi a jobb energiahatékonyságot.

Az adatközpont napi 24 órás helyi technikai felügyeletet biztosít, továbbá BMS rendszerrel van ellátva a másodlagos technikai csapat értesítésére probléma esetén.

Látogasson el a weboldalra, és próbálja ki a Cloud szolgáltatást!

https://www.arubacloud.hu/

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.