Hirdetés
. Hirdetés

Kiszáll a Fujitsu a HDD-üzletből

|

Japán sajtóinformációk szerint a Fujitsu a Western Digitalnak adná el teljes merevlemez-üzletágát. A Seagate trónja nincs veszélyben.

Hirdetés

A japán Nikkei üzleti napilap szerint a Fujitsu arról tárgyal a Western Digitallal, hogy eladja a merevlemez-üzletágát. A két cég bízik abban, hogy még az év vége előtt megegyeznek, bár sem a Fujitsu, sem a Western Digital nem kommentálta a híreket. A Nikkei úgy tudja, a Fujitsu a teljes üzletágtól megszabadulna, így a 15 ezer alkalmazottat foglalkoztató három gyárától is. A tranzakció értéke várhatóan 660 és 944 millió dollár között lesz.

Az IDC adatai alapján tavaly a Western Digital a második legnagyobb szereplő volt a merevlemez-gyártásban, a Fujitsu pedig 7,1 százalékos piaci részesedésével a hatodik. Ha egyesülne is a két cég, még mindig a piacvezető Seagate mögött maradnának, amely kényelmes 35 százalékos piaci részesedéssel bír.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.