Hirdetés
. Hirdetés

Kiszivárgott: a Reddit közösségi médiaplatform a tőzsdére készül

|

Az első nyilvános ajánlattétel várhatóan azután fog megtörténni, hogy a SEC befejezte a felülvizsgálati folyamatot.

Hirdetés

A Reddit közösségi médiaplatform bejelentette, hogy megkezdte részvényeinek tőzsdei értékesítési folyamatát. Eddig csak egy bizalmas bejelentés került napvilágra, amelyben azonban a cég nem árulta el, hogy hány részvényt tervez eladni, és a részvények áráról sem ejtett szót.

"Az első nyilvános ajánlattétel várhatóan azután fog megtörténni, hogy a SEC befejezte a felülvizsgálati folyamatot, a piaci és egyéb feltételek függvényében" - állította a Reddit az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez benyújtott beadványában.

Hirdetés

Augusztusban a Reddit azt közölte, hogy 700 millió dollárt gyűjtött be új forrásból, ami több mint 10 milliárd dollárra vitte fel az értékét. A Reddit az év elején az úgynevezett "mem stock - mém részvény" jelenség középpontjában állt.

Az év elején a befektetők özönlöttek a San Franciscó-i székhelyű cég üzenőfalára, hogy tippeket keressenek az olyan részvényekhez, mint az amerikai videojáték-kiskereskedő GameStop és az AMC mozilánc - ezek az úgynevezett "mém részvények" -, amelyek Redditen és hozzá hasonló közöségi hírmegosztó oldalakon válnak népszerűvé.

A gyakran olyan részvények váltak itt népszerűvé, amelyek ellen a szakmai befektetők, például a fedezeti alapok komolyan fogadtak. Ennek eredményeként ezeknek a részvényeknek az árfolyama erősen emelkedett és meredeken esett a rendkívül volatilis kereskedelemben.

Augusztusban Steve Huffman a Reddit társalapítója és vezérigazgatója azt mondta a New York Timesnak, hogy a cége "még mindig a tőzsdére lépését tervezi", de nem rajzolt fel határozott idővonalat. Hozzátette: "Minden jó cégnek tőzsdére kell lépnie, amikor csak teheti.".

A következő hónapban a cégnek több mint 15 milliárd dolláros értékelés nézett ki a Reuters hírügynökség szerint. A 2005-ben alapított Redditnek 2021 augusztusában körülbelül 52 millió napi felhasználója volt. Az év elején pedig azt közölték, hogy 2021 végére megduplázzák, mintegy 1400 főre a munkaerőt. A Reddit legnagyobb pénzügyi támogatói közé tartozik a kínai technológia óriás, a Tencent, a Fidelity Investments és a Sequoia Capital kockázatitőke-társaság.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.