Hirdetés
. Hirdetés

Költségcsökkentés opensource szoftverekkel

|

Hogyan tehetjük hatékonyabbá az üzlet és az IT együttműködését azonos vagy akár alacsonyabb költségek mellett, és hogyan lehet beépíteni ezeket vállalatunk életébe?

Hirdetés

A nyílt forrású szoftverek használata ma már teljesen elfogadottnak számít - még nagyvállalati környezetben is. Az opensource-megoldásokhoz legtöbb esetben vásárolható támogatás, így természetessé vált, hogy a cégek ilyen módon próbálják kézben tartani az IT-költségeket. A nyílt és többnyire ingyenes szoftverek előnye, hogy nem kell licencdíjakkal számolni, ami már önmagában azonnali költségcsökkenést eredményez. Márpedig a költségek lefaragása továbbra is a legaktuálisabb kérdések közé tartozik a vállalatvezetés számára.

A Sitedesign.hu szakemberei ezt az optimalizációs folyamatot próbálják előmozdítani a kkv-szektorban. A 2015-ben alakított vállalkozás egy év múltán már szépszámú vevőkörrel büszkélkedhet. Akad köztük iskola, fitneszközpont, de kiemelt feladatot ellátó állami intézmény is.

Korábbi projektjeink legfontosabb tanulsága, hogy jelentős költség takarítható meg a szervezeteknél még az után is, hogy az alapvető takarékossági teendőket már elvégezték. Általánosságban elmondható, hogy a teljes IT-költségvetés 2 százalékának ráfordításával már közel 10 százalékos költségmegtakarítás érhető el. Az azonnal jelentkező megtakarításon felül az optimalizáció hatásának jelentős része hosszabb távon mérhető.

Minden esetben felméréssel kezdjük a munkát, ezzel rálátást szerzünk az adott intézmény IT-folyamataira. Szükség esetén a céges eljárások monitorozásával pontosabb képet kapunk a szervezet működéséről. Ennek lezárásaként dokumentum formájában foglaljuk össze a tapasztaltakat, és javaslatot teszünk a szolgáltatáspalettánkról elérhető változtatásokra, amelyek az üzemeltetési módszertan váltásától a monitoringrendszer bevezetésén át akár a teljes adminisztráció kiszervezéséig terjedhetnek. Örök klasszikusok a virtualizáció, valamint a céges cloud-infrastruktúra kiépítése - szintén nyílt forráskódú alapokon. Kínálunk továbbá rendszermonitoring-megoldásokat, ami a klasszikus onsite praktikákon túl magában foglalja az úgynevezett távoli szolgáltatásmonitoringot, amikor intézményen kívülről történik a vizsgálat, így az üzemeltetés egy esetleges teljes kiesés során is értesülhet az eseményről SMS vagy e-mail formájában.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.