Hirdetés
. Hirdetés

Kormányok is beszállhatnak a trollkodásba

|

Franciaország és Dél-Korea állami cégeken keresztül amerikai szabadalmakat vásárol.

Hirdetés

Az Egyesült Államok szabadalmi rendszerét az utóbbi körülbelül 5 évben teljesen a tönk szélére küldő trollok mennyisége egy magára még várató, komoly reform nélkül az elkövetkező években várhatóan nem fog csökkenni, ráadásul úgy tűnik, hogy hamarosan akár kormányok is beszállhatnak a jól fialó üzletbe.


A Reuters beszámolója alapján nemrég Franciaország és Dél-Korea kormánya is megalapította a különbejáratú szabadalmi troll ügyvédi irodáját, noha egyelőre nem pereltek be senkit. Utóbbi ország kormánya szerint a jelenleg „inkubációs fázisban” járó kezdeményezés célja, hogy a helyi vállalatok amerikai bíróságon való megtámadása esetén segítséget tudjanak számukra nyújtani. Az Intellectual Discovery névre keresztelt cégük a hírek szerint jelenleg olyan 200 amerikai szabadalommal rendelkezik.


Az ötlet feltétlenül előrelátó, hiszen az országok vállalatainak szabadalmakkal való kivéreztetése rossz hatással van a versenyképességükre, ám az állam szabadalmi portfóliója nem használható fel az igazán nagy veszélyt jelentő trollokkal szemben, szellemi tulajdon megsértésének vádjával csak termékeket előállító cégeket lehet perelni. Ezen felül szimplán aggasztónak tűnik, hogy a jövőben esetleg államok is beszállhatnak a trollkodásba, bár a maga nemében tulajdonképpen briliáns megoldás lenne a helyi cégek riválisainak „megfejésével” betömni a költségvetés kisebb lyukait.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.