Hirdetés
. Hirdetés

Közös fórumot hoztak létre az infokommunikációs klaszterek

|

Közös fórumot hoztak létre az infokomunikációs technológia (IKT) iparág akkreditált innovációs klaszterei. Az erről szóló megállapodást Miskolcon, az ITrend2010 konferencián írta alá 5 szervezet. A Magyarország "high-tech krémjét" képviselő infokommunikációs klaszterek nemcsak innovációs menedzsment-tudást és kapcsolatokat osztanak meg egymással, hanem közös fejlesztéseket is indítanak a jövőben.

Hirdetés

Az Első Magyar E-közigazgatási, Informatikai és Innovációs Klaszter, az Észak-magyarországi Informatikai Klaszter, a Mobilitás és Multimédia Klaszter, a Szilícium Mező Regionális Informatikai Klaszter és a Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter együttműködési megállapodást írtak alá,
melynek eredményeként megalakult az ?Akkreditált Infokommunikációs Klaszterek Fóruma".

180 KKV, 5000 magasan kvalifikált munkahely

A megállapodás célja, hogy a hazai IKT szektor innovatív kis- és közepes vállalatait összefogó innovációs szervezetek megosszák egymással legjobb gyakorlataikat és közös fejlesztésekbe kezdjenek. Az öt szervezet összesen 220 tagot képvisel, amelyek közül 180 kis és középvállalkozás és összesen 5000 magasan képzett munkaerőt foglalkoztatnak. Az Akkreditált Infokommunikációs Klaszterek Fórumához csatlakozó szervezetek által képviselt innovációs projektportfolió értéke meghaladja a 15 milliárd forintot.

Átlagon felüli üzleti potenciál a klaszterekben

"Nemcsak az Európai Uniónak, hanem Magyarországnak is szüksége van világszínvonalú IKT klaszterekre, hogy minél több magyar ötletből születhessen high-tech világpiaci termék. E cél érdekében szükséges az ország legjobb IKT katalizátorait összefogni.- ez az alapgondolat az Akkreditált Infokommunikációs Klaszterek Fóruma megalakítása mögött" - mondta a megállapodás kapcsán Lemák Gábor. A Fórum kezdeményezője, egyúttal a budapesti Mobilitás és Multimédia Klaszter igazgatója szerint az elmúlt évek során bebizonyosodott, hogy az innovációs klasztereknek létjogosultságuk van, hiszen olyan eredmény központú innovációs menedzsmenttel képesek támogatni a fejlesztő cégeket, ami az esetek többségében piaci sikerrel végződik.?Az akkreditált infokommunikációs klaszterekben a kis- és középvállalkozások árbevétele több mint öt százalékkel nőtt az infokommunikációs iparág átlagához képest a gazdasági válság ideje alatt, ami azt is mutatja, hogy képesek vagyunk gyorsabb növekedési pályára állítani az innovatív magyar KKV-kat - hangsúlyozta Lemák.

Az Akkreditált Infokommunikációs Klaszterek Fóruma alapítói részt vesznek a december 7-i Innovációs TechShow-n.

Az Első Magyar e-Közigazgatási, Informatikai és Innovációs Klaszter 2007-ben alakult. A Klaszter céljai közt szerepel az együttműködő társaságok szinergikus hatásainak továbberősítése a különböző szektort képviselő tagok között. A klaszter jelenleg 30 tagból áll. Fókuszterületei: egészségügyi informatika, közigazgatási informatika, környezetinformatika, mobil informatika, térinformatika.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.