Hirdetés
. Hirdetés

KUKA robotok a világ legintelligensebb gyártósorain

|

Miért nincsenek saját szerverei egy robottechnológiával foglalkozó világcégnek?x

Hirdetés

A high-tech ipar élvonalában is egyre jellemzőbb trend, hogy a piaci szereplők az alaptevékenységüket támogató informatikai infrastruktúra üzemeltetését külső szakértőre bízzák. Ebbe a körbe tartozik az ipari robotokat gyártó KUKA Robotics is. Ma már a világ szinte összes KUKA robotjának vezérlőszekrényét a közel 1050 főt foglalkoztató magyar vállalat két telephelyén, Taksonyban és Füzesgyarmaton gyártják. Így a folyamatos működéshez elengedhetetlen a szünetmentes on-line kapcsolat a telephelyek, illetve a német központ között. Mindehhez az Invitel biztosít megbízható hátteret.

Hirdetés

A cégcsoport fő profilja ipari robotok gyártása, értékesítése és szervize, emellett folyamatos hotline elérhetőséget is tartalmaz a vállalat szolgáltatáscsomagja. Robotkarjaik megtalálhatóak a szórakoztatóiparban is, például vidámparkokban. Magyarországon szinte minden területen dolgoznak KUKA robotok, ahol automatizálásról van szó, a legnagyobb partnereik az autógyárak, melyek gyártósorain robotjaik hegesztenek, políroznak, vagy épp festenek.

„Elsősorban azért döntöttünk infokommunikációs erőforrásaink kihelyezése mellett, mert a szerver-előfizetés ötéves futamidő alatt 40-50%-kal olcsóbb megoldást jelent, mintha saját beruházásban vásároltuk volna meg a termelés kiszolgálásához szükséges szerverparkot” – mondta Juhász László, a KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. IT menedzsere. „A rugalmas előfizetési konstrukció miatt mindig annyi kapacitást bérelhetünk az Invitel adatközpontjában, amennyire éppen szükségünk van. Nincs kihasználatlan, feleslegesen előre megvásárolt teljesítmény, így a költségeket a bevételekhez tudjuk arányosítani” – tette hozzá.

 

A KUKA Robotics szerverei évi 8000 munkaórát dolgoznak. A cég rendelkezik szünetmentes tápegységekkel, generátorokkal, amelyek hosszabb áramszünet esetén is gondoskodnak az áramellátásról, de saját erőből csak horribilis költségekkel lennének képesek teljesíteni az úgynevezett „ötkilences”, vagyis a 99,999 százalékos rendelkezésre állást, ami éves szinten is csak negyven perc kiesést jelenthet. Az Invitel mindezért szerződésben vállal kezességet és garantálja a folyamatos adatbiztonságot is, amely elengedhetetlen az iparban élen járó high-tech megoldásokat kidolgozó KUKA Robotics számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.