Hirdetés
. Hirdetés

Lassan terjed az e-számlázás

|

Az e-számlázás forgalma nem éri el a 15 százalékot.

Hirdetés

A hétfői világgazdaság szerint a szükségesnél lassabban terjed az elektronikus számlázás Magyarországon. A lap egy 500 mikro- és kisvállalat megkérdezésével végzett felmérésre hivatkozva azt írja: a legtöbben a vevőik vonakodása, a nagy költségteher vagy a számlázás bonyolultsága miatt maradnak távol az e-számlázástól.

 

Az elektronikus számlát kiadók pedig inkább a fizetés meggyorsítására, nem pedig a papír alapú számlák kiváltására használják a digitális lehetőséget. Az e-számlázástól vonakodók gyakori érvei között szerepel, hogy kevés számlát állítanak ki, ezért nem érzik szükségességét - áll a felmérésben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.