Hirdetés
. Hirdetés

Leépítések a Sun szerver üzletágában

|

A Sun Microsystems nagyjából kétszáz dolgozójától vált meg, akik eddig a Scalable Systems Csoportban tevékenykedtek.

Hirdetés

A leépítés nagyjából a csoport világviszonylatban nézett összes alkalmazottjának hét százalékát érinti, ám nem ez az egyetlen megnyilvánulása az átszervezésnek. A menedzserek már korábban elkezdték a korszerűsítést, a nyitott rekvirálások bezárásával, az erőforrások újrakiosztásával, és a szervezési eredményesség növelésével.

A vállalat nem adott pontos magyarázatot a leépítésre, de azt elmondták, hogy az üzleti és technológiai útiterv nem változik. Elemzők szerint ez egy teljesen helyénvaló lépés volt ebben a helyzetben. "Úgy fogom ezt fel, mint valami finomhangolást, ami több egy egyszerű iránymódosításnál." - mondta Gordon Haff, az Illuminata elemzője. "Nyilvánvalóan folyik a pénzügyi küzdelem, de alapvetően ez a létszámleépítés nem túl számottevő."

A cég vezetői folyamatosan figyelemmel kísérik a költségeket. Ennek hozománya, hogy folytatják a Sparc processzorok fejlesztését a Fujitsuval, miközben a Jupiter processzor programját törölték. A Rock chipek új sorozatának piacra dobásához pedig zajlik az erőforrások átszervezése.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.