Hirdetés
. Hirdetés

Leépíti magát a Logitech

|

A PC-k hanyatlása a Logitech-re is hatással van, amely már a mobilpiacra fókuszálna.

Hirdetés

A Logitech nyilvánosságra hozta a közeljövőt illető terveit, ami ismét alátámasztotta azt a tényt, hogy a PC-s piac nincs túl jó bőrben. A svájciak nem tündökölnek egy ideje, ezért a pénzügyi helyzetük és a márkanevük megőrzésének érdekében igyekeznek megszabadulni a veszteségeiktől.

Hosszú ideig kizárólag PC-s perifériákkal foglalkozott a Logitech, azonban mára már jelentősen megváltozott a célterületük. Először az MP3-lejátszók, később a mobileszközök voltak az új fókuszterületek. Emiatt a vállalat úgy döntött, ideje az újraszervezésének, illetve a PC-vel kapcsolatos termékek bizonyos fokú leépítésének. 

A Logitech nagyobb figyelmet szentel a jövőben az okostelefonoknak és a tableteknek, ezzel egyszerre pedig a munkaerejének az 5 százalékát, 140 embert bocsát el. A 2014-es pénzügyi évben ezzel a cég azt reméli, hogy 16-18 millió dollárt takaríthat meg. A jelentős átalakítások kiválóan jelzik a PC-s piac folyamatosan emlegetett helyzetét, és azt, hogy jelenleg milyen irányba tart.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.