Hirdetés
. Hirdetés

Légitaxit indít az Uber

|

Az Uber Air járatai 2023-ban indulnak az Egyesült Államokban és Ausztráliában.

Hirdetés

Hirdetés

Az Uber 2023-ban az eget is meg akarja hódítani.

Az autómegosztó cég együttműködést jelentett be a kaliforniai székhelyű Joby Aviationnal: terveik szerint rövidesen olyan elektromos repülőket állítanának üzembe, amelyek gépenként négy utast szállíthatnak kis magasságban, rövidebb távolságokra különböző nagyvárosok,  például Los Angeles és Las Vegas között.

A Joby, amely tavaly komoly tőkeinjekciót kapott a JetBlue-tól és a Toyotától, az első olyan repülőgép-gyártó, amellyel  megállapodást írt alá az Uber. A Joby gépeivel a légiutazások csendesek, energiatakarékosak és környezetkímélőek lehetnek, vagyis abszolut mértékben illeszkednek a legújabb közlekedési trendekbe.

Az első három nagyváros, amelyben az Uber légitaxijai üzembe állnak, Dallas, Los Angeles és Melbourne lesz. A próbarepülések jövőre indulnak.

Ami az árakat illeti, az Uber Air szolgáltatásai egyáltalán nem lesznek olcsók: egy harminc kilométeres légiút várhatólag száz dollárba fog kerülni, ami valószínűleg alaposan meg fogja csappantani az érdeklődőt számát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.