Hirdetés
. Hirdetés

Lesújtó hír a Huawei-nek

|

Trump legutóbbi nyilatkozata kizárja a tárgyalásokat Kínával a Huaweiről. Igaz, az elnök korábban már mondta az ellenkezőjét is.

Hirdetés

Hirdetés

Donald Trump kijelentette, hogy az Egyesült Államok és a Kína között folyó kereskedelmi tárgyalásokon nem akar a Huaweiről tárgyalni.

Több, mint 130 cég kért engedélyt arra, hogy a Huawei-el üzleteljen, de egyelőre homályos, hogy az elnök mit tervez az engedélyek ügyében.

Májusban az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma nemzetbiztonsági megfontolásokból megtiltotta, hogy a kínai cég amerikai vállalatokkal folytasson üzleti kapcsolatot.

Ez nemzetbiztonsági kérdés, erősítette meg most Trump a sajtó képviselőinek a Fehér Házban.  Az elnök szerint a Huawei hatalmas gondot okoz a hadseregnek és a hírszerzésnek, és nem akarnak üzletelni vele. Ami Kínát illeti, majd kiderül, mi lesz a tárgyalások eredménye, de a Huaweit sújtó embargó a megbeszéléseknek nem témája, és az elnök jelenleg nem is akar tárgyalni róla.

Trump elnök ugyanakkor korábban arról beszélt, hogy esetleg a Huaweit is felveszik a megbeszélések napirendjére, vagyis az álláspontja megváltozott, és az eddigi gyakorlatot ismerve ez később is bármikor bekövetkezhet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.