Hirdetés
. Hirdetés

Levideózták a BKV alig látott, titokzatos helyszíneit

|

Feltárul egy különleges, sokak számára ismeretlen, talán kicsit misztikusnak is tűnő világ...

Hirdetés

A BKV különleges, sokak számára ismeretlen, talán kicsit misztikusnak is tűnő világába kalauzol a BKV Vlog-sorozata. Az új helyszíneken játszódó második évadban már ismerős és még sosem látott szereplők mutatják be, milyen érdekes és összetett a BKV világa.

A nagyvállalat fontosnak tartja, hogy a lehető legtöbb csatornát felhasználja kommunikációja során: "A BKV és a közösségi közlekedés olyan téma, amely mindig is sok érdeklődőt vonzott. Ezt bizonyítják évek óta teltházas nyílt napjaink, programjaink. Ahogy egyre több kommunikációs eszköz áll rendelkezésünkre, igyekszünk a lehető legtöbb felületet, fórumot felhasználni célcsoportunk eléréséhez. A közösségi média számos lehetőséget ad számunkra ehhez. Így mára több csatornán is jelen vagyunk és megmutatjuk a BKV értékeit: a hagyományos sajtóanyagok kiadása és a honlapunk mellett Facebook és Instagram oldalunk, valamint YouTube-csatornánk is van" - nyilatkozta a BKV Zrt. a Computerworldnek.

Hirdetés

Virtuális közlekedési vállalat

"Nagyvállalatként a XXI. században nem kérdés az online jelenlét. Egy olyan különleges, sokszínű és sokakat érdeklő terület bemutatása, mint a BKV és a közösségi közlekedés, pedig számos formában megtalálja a helyét a virtuális térben. A jelenlegi járványhelyzet még inkább az online felé terelte a BKV kommunikációját, virtuális telephely-látogatásainkat is a kényszerből elmaradó nyílt napjaink helyett alkottuk meg, amelyek sikere igazolta várakozásainkat" - válaszoltak a Computerworld.hu kérdésére.

"A BKV Vlog-ot, amely már második évadához ért, szintén ez a gondolat hívta életre: a lehető legszínesebben, legtöbb oldalról bemutatni a BKV érdekes világát. Ez a műfaj pedig jól illeszkedik ehhez: megmutatni olyan helyszíneket, területeket, munkaköröket, ahova nincs lehetőségünk minden érdeklődőt beengedni, amelyekre utasainknak nincs rálátása, mindez első kézből, kollégáink, az egyes témák és területek szakértőinek bemutatásában" - indokolták a videós sorozat B2C vonatkozását.

Nem csak járműfanatikusoknak

"Mindemellett a munkáltatói márkaépítésben (employer brand) is fontos szerepet játszik vlogunk: a nagyvállalat így emberközelibbé válik, hiszen a BKV valójában a benne dolgozó emberek maguk. A vlog továbbá egyik pillére toborzó tevékenységünknek és egyfajta csatorna az utánpótlás képzéséhez is, hiszen az egyes epizódokban mélyrehatóbban bemutatunk egy-egy munkakört, vagy területet, amely eddig esetleg ismeretlen volt a munkakeresők számára, valamint a vlog segítségével pályalehetőséget is felvázolunk a továbbtanulni szándékozó fiatalok számára" - közölte lapunkkal a vállalat.

A rajongók számára nem ismeretlen a sorozat előtörténete: 2019 szeptemberében debütált a BKV YouTube-csatornáján a társaság vlogsorozata, amelyben műszaki érdekességeket, kulisszatitkokat, az utazóközönség számára különleges helyszíneket mutattak meg. Olyan területeket járhattak be hozzáértő kollégáik segítségével, mint a villamosmosó, az M3 dízelgépház, láthatták az M2 Kossuth lejtakna lezárását, megtudhatták azt is, mi a villamosvezetővé válás folyamata, sőt, még a köznyelvben Rákosi-bunkernek nevezett titokzatos F4 objektumba is "beléphettek" nézőik.

Most a sorozat második évadában is folytatódik a különleges helyszínek, járművek, egyéb érdekességek bemutatása: kiderül, hogyan indul egy buszvezető napja, bemutatják a villamos-szimulátorukat, valamint közelebbről is megismerhetik a közkedvelt MUKIT, azaz a 7040-es járművüket is.

A 2. idény első része 2021.02.17-én debütál a BKV YouTube-csatornáján, ezt követően pedig minden héten szerdán jelentkeznek a következő epizóddal. A sorozat valamennyi epizódja pedig elérhető a BKV YouTube-csatornáján.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.