Hirdetés
. Hirdetés

Lezárult a tranzakció: az Antenna Hungária megvásárolta az MVM NET-et

|

A válllalat AH NET Távközlési Zrt. néven folytatja működését.

Hirdetés

A 2021. november 17-én lezáruló tranzakciós folyamat eredményeként az MVM NET Zrt. az Antenna Hungária leányvállalataként, AH NET Távközlési Zrt. néven folytatja munkáját. A vállalat célja, hogy a továbbiakban is magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtson a MAVIR ZRt., illetve más állami és piaci ügyfele számára.

Az akvizícióról, miszeirnt az MVM Energetika Zrt. az MVM NET Zrt.-ben lévő 100%-os részesedését adásvétel útján átruházza az Antenna Hungária Zrt.-re, még 2021. augusztus 4-én, az állami távközlési és infokommunikációs portfólió konszolidációjának keretében született a döntés.

Hirdetés

A tervek szerint az AH NET csatlakozásával az Antenna Hungária az eddigieknél magasabb szinten és minőségben tudja kiszolgálni ügyfelei igényeit, szélesebb szolgáltatási portfoliója révén eredményesebben tud reagálni a távközlési piac változásaira. Az így kibővült szolgáltatási kör meghatározó részét képezi a villamos energia iparághoz szorosan kapcsolódó rendszerérdekű távközlési tevékenység és a kormányzati célú távközlési hálózat biztosítása.

Mint ismeretes, az Antenna Hungária évtizedek óta meghatározó szereplője a hazai telekommunikációs szektornak. A vállalat az országos digitális földfelszíni televíziós- és analóg rádiós műsorterjesztés kizárólagos szolgáltatója Magyarországon. A társaság 25 százalékos tulajdonnal rendelkezik a magyarországi Telenorban (Telenor Magyarország és Telenor Real Estate, CETIN Hungary), illetve a most lezárult tranzakciós folyamat révén jelentős szerepet vállal a kritikus kormányzati távközlési infrastruktúra üzemeltetésében is. Emellett jelentős súllyal van jelen a rendezvényszervezés, a műsorgyártás, a műsorterjesztés, a távközlés, a műholdas kommunikáció, valamint a távközléshez kapcsolódó IT szolgáltatások területén. Az egyik legsikeresebb hazai tulajdonban lévő információ-technológiai cégként folyamatosan saját hálózatokat, megoldásokat és szolgáltatásokat épít ki, így komoly saját infrastruktúrával rendelkezik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.