Hirdetés
. Hirdetés

Lopott játékok az olimpia honlapján

|

A 2008-as pekingi olimpia hivatalos oldalán megkérdőjelezhető eredetiségű játékok fogadják a látogatót.

Hirdetés

A közelgő nyári olimpiai játékok már bőven adtak témát a sajtónak, de IT szempontból talán ez az első hír a pekingi olimpia kapcsán és ez sem pozitív: a játékok honlapján olyan flash-játékok játszhatók, amelyek független fejlesztők programjai lopásának tűnnek.

Cadin Batrack fejlesztőnek feltűnt, hogy a hivatalos oldalon játszható játékok egy része meglepően hasonlít saját munkáira. Batrack szerint a "Fuwa Fight the Winter Clouds" című epikus mű úgy keletkezhetett, hogy valaki letöltötte az ő "Snow Day" című játékát, visszafordította - még szebb kifejezéssel: dekompillálta -, lecserélt benne némi grafikát, majd mint saját művét tette közzé. Mióta a dolognak híre ment, és mióta a szerző küldött egy levelet az olimpia szervezőinek, csodák csodájára a "Fuwa Fight the Winter Clouds" eltűnt az oldalról.

 

lopottjatek.jpg
"Snow Day" balra, "Fuwa Fight the Winter Clouds" jobbra. "Fedezze fel az apró eltéréseket!


"Két másik játék az olimpia oldalán Ferry Halim Orisinal játékainak nyilvánvaló lopása" - írja Batrack. "Hasonlítsák össze az Obstacle Race címűt az olimpia oldalán, Ferry imádnivaló Arctic Blue-jával és a béna másolatnak tűnő Leap and Leap-et, a Winter Bells-el! Igazándiból nem tudom, hogy ezek klónok vagy Ferry játékainak megváltoztatott grafikájú lopásai, de azok a csillagok a Leap and Leap-ben átkozottul hasonlónak tűnnek nekem a Winter Bellsben lévőkhöz!" (Az Ars Technica nyomán.)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.