Hirdetés
. Hirdetés

Magyar cégek a dubai kiállításon

|

Tizenegy magyar cég mutatkozik be az Egyesült Arab Emírségekben megrendezett, csütörtökig tartó informatikai seregszemlén a GITEX-en.

Hirdetés

A Közel-Kelet legnagyobb IT szakkiállításán a hazai vállaltok megjelenését a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatta.

Hirdetés

A kiállításon debütál a HITA fejlesztésében elérhető, hiánypótló angol nyelvű ICT Export Directory, amelynek célja a magyar informatikai cégek megismertetése külföldi lehetséges partnerekkel, és exportjuk elősegítése.

Az ICT a magyar gazdaság domináns ágazata - a GDP 10%-át adja, ugyanakkor ennek 90 %-át a Magyarországon jelen lévő multinacionális cégek hardverexportja teszi ki. A maradék 10 százalék a nagyobb hozzáadott értékkel bíró, sokkal gyorsabban növekvő szoftver- és szolgáltatásexportból származik, melyben fontos szerep jut a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak és a már szép sikereket elért magyar startup cégeknek is. A KSH adatok alátámasztják az iparág dinamikus fejlődését- az ICT az egyetlen iparág, amely minden negyedévben növekedni tudott az elmúlt időszakban. A nemzetközi elemzések is azt mutatják, hogy a régión belül az élbolyhoz tartozunk.

 

A magyar IT-szektort a kiállíátson az ApPello Kft., a Dension Audio Systems, a P92 RDI Kft., az Inventure Kft., a Multipass Solutions Zrt., a Tresorit, a Jet-Vill Kft., az Onlinet Group, a Netlife Consulting valamint az AR Works képviseli.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.