Hirdetés
. Hirdetés

Magyar startup mutatkozott be rangos fesztiválon

|

A világ egyik legnagyobb független filmes, zenei és interaktív fesztiválján, az austini South by Southwesten mutatták be a magyar SongArc azonos nevű zenei alkalmazását, amelyet már 1,6 millióan töltöttek le világszerte - közölte a cég befektetője, a Traction Tribe.

Hirdetés

A SongArc egy olyan zenejátékot fejlesztett ki, amely "visszaadja az igazi zenélés élményét": az általában kevés (mindössze 3-4) ponton nyomkodható mobilos ritmusjátékokkal szemben a SongArcban sikerült egy olyan gesztus-készletet találni, ami nagyon könnyen elsajátítható, de jól kifejezi a zenét, bármilyen stílusról is legyen szó. Hála a névadó, ergonomikus ívnek (Arc), két hüvelykujjal is komplett dallamokat lehet kifejezni. A telefon megrázásával még ritmushangszereket is lehet imitálni - olvasható a közleményben.

Hirdetés

A cég 2014 júliusában alakult, a Traction Tribe és a PBG FMC kockázati tőkealap-kezelő 55 ezer dolláros befektetésével igazi startuppá váltak. A fejlesztést Windows Phone-on kezdték, ott ez jelenleg a legnépszerűbb zenei játék, sőt voltak már az összes alkalmazás között a hatodik helyen is, mostanra pedig iOS és Android alapú mobil eszközökön is elérhető a SongArc, amelyet eddig 1,6 millióan töltöttek le.

A március 13. és 17. között rendezett austini fesztiválon a közlemény szerint nagy volt az érdeklődés a SongArc iránt. A cég jelenleg a felhasználók számának növekedésére koncentrál, és az Egyesült Államokban jelentette be, hogy együttműködik az amerikaiak kedvenc énekes-zeneszerzőjével, Wendy Starlanddel és a feltörekvő RapScallions együttessel.

 

Az amerikai zenei életben sikeres Wendy Starland producerként, zeneszerzőként már bizonyított, hiszen például ő fedezte fel Lady Gagát, emellett számos amerikai film és sorozat zeneszerzője, és immár zeneipari tanácsadóként is részt vesz a SongArc munkájában - olvasható a közleményben.

A magyar zenei életből például a Brainsszel, a Subscribe-bal, a P.A.S.O-val és a Magic Cats Rockabillyvel működik együtt a SongArc.

Az alkalmazáshoz ingyen elérhető zenéken túl a telefonon található zenékkel, az azokhoz kreált 130 ezer kottával bárki játszhat, sőt kottát, vagyis "ujjtánc-lépéseket" is kreálhat - írja a cég.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.